Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Gabriel

• 1229 / 6195
  • Ekspert
17-02-2010, 20:51
>> -Pawel-, 2010-02-17 20:41:14
>> Brestinder, jak to się stało, że napisaliśmy podobnie??
Trafiliście Panowie w samo sedno i macie tego świadomość.

asmagus

• 4439 / 5947
  • Ekspert
17-02-2010, 20:57
>> -Pawel-, 2010-02-17 20:50:24
Chętnie bym użyczył lecz niestety jest to niemożliwe ze względu na ich konstrukcję :/

O jeju... ktoś żuł twoje słuchawki!!

;)

Corvus5

• 2596 / 5865
  • Ekspert
17-02-2010, 21:00
Przyzwyczajenie ma tu na pewno znaczenie, miałem 5 dni na przyzwyczajenie się do takich CAL. Wiem, że przyzwyczajenie jest ważne, robiłem potem porównania z normalnymi CAL i się do nich przyzwyczajałem, ale nawet po 2 tygodniach część wrażeń się nie zmieniło.

Jak będę miał okazję, to poobcuję z innymi słuchawkami przez miesiąc, jeżeli moje źródło nie będzie przeszkadzać, bo jest dosyć słabe.

-Pawel-

• 4833 / 6003
  • Ekspert
17-02-2010, 21:10
asmagus, są tak świetnie wyżute, że nic nie czuć gdy ma się je w uszach ;)

garnooh

• 101 / 5689
  • Aktywny użytkownik
18-02-2010, 01:14
Na wstepie przywitam się jako nowy uzytkownik forum :) jestem teraz na etapie czytanie ( jako ,ze nie moge jeszcze założyć tematu, jako nowy )
 Ostatnio spotkałem sie z takim zestawem  AKG K 1000 + wzmacniacz AKG K 1000 , czy to dobre połączenie ??
Pozdrawiam

tattoo 4ever
www.artline-tattoo.com
===============================
tattoo 4ever
www.artline-tattoo.com

dualslalom

• 22 / 5699
  • Użytkownik
18-02-2010, 01:47
Witam. Również jestem tu nowy ale raz w życiu słuchałem dokładnie tego kompletu o którym piszesz. To było jakieś 12 lat temu i może jeszcze byłem mało osłuchany ale powiem że ogólnie rozbił mi konstrukcję. Szczerze mówiąc to nie wiedziałem co to jest kiedy wszedłem do tego małego salonu hi fi.Na tamte czasy i moje obycie się ze sprzętem to mogę powiedzieć że zestaw był rewelacyjny choć przeczytałem kilka opinii raczej mało pozytywnych. Jak nie posłuchasz to raczej się nie dowiesz ponieważ gusta i guściki są różne,oczekiwania również :)

garnooh

• 101 / 5689
  • Aktywny użytkownik
18-02-2010, 08:04
Właśnie taki zestaw ma do sprzedania kolega mojego kuzyna z Niemiec .
Tu pytania czy warto coś takiego kupić ? wiadomo latka lecą - nie mam szans posłuchać bo musiałbym pojechać do Niemiec a kolega chce szybko sprzedać .....
I czy warto za taki zestaw zapłacić około 1000 euro ?

tattoo 4ever
www.artline-tattoo.com
tattoo 4ever
www.artline-tattoo.com

chrees

• 1662 / 6398
  • Ekspert
18-02-2010, 08:09
garnooh ---> Wrzuć zdjęcia zestawu i namiary na kuzyna. Znajdą się może tacy, którzy Ci podkupią :> No zależy co to za wzmacniacz... ;P

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

garnooh

• 101 / 5689
  • Aktywny użytkownik
18-02-2010, 08:44
wzmacniacz akg k 1000 amplifer  - tak napisał :)
tattoo 4ever
www.artline-tattoo.com
tattoo 4ever
www.artline-tattoo.com

asmagus

• 4439 / 5947
  • Ekspert
18-02-2010, 09:11
Za 1000 Euro to pójdzie w 5 minut taki komplet  ;)

Ged

• 1725 / 6400
  • Ekspert
18-02-2010, 11:37
Same słuchawki warte są 1000 Euro. Zobacz jaki maja numer seryjny i w jakim są stanie.
Dla mnie ten wzmacniacz nie nadaje się do AKG K-1000 (słuchałem u siebie zestawu kolegi gwosa przez 2 tygodnie).
Weź zestaw, sprzedaj szybko wzmacniacz, zacznij szukać dobrego wzmacniacza do AKG.
Zabawa przednia, w różnych przedziałach cenowych.
To oczywiście wyłącznie sugestie :)
Pozdrowienia
Włodek

Ged

• 1725 / 6400
  • Ekspert
18-02-2010, 18:16
Piotr Ryka
Dzięki za zainteresowanie :)

Twin-Head po naprawie działa jako pre do Music Angela. AKG K-1000 nic nie straciły ze swojej magii. Raz na tydzień robię sobie specjalnie powrót do Grado max 1h (jak zwykle solo fortepian GSy lub barok PSy). Tria jazzowe, orkiestra - wyłącznie na AKG.

Choroba postępuje, małżonka doliczyła się ostatnio 6 par słuchawek i 4 wzmacniaczy i . . . straciła cierpliwość :)
Zatem na razie koniec kolejnych wzmacniaczy, teraz stolik, potem może gramofon.
Sądzę, że winyl + brzmienie AKG to może być miłe połączenie. Pozazdrościłem kolegom z czarnymi krążkami.
Chyba, że . . . . Cary okaże się czymś  niebotycznie lepszym od chińczyka. Ale nie wypróbuję go zanim nie będę miał na niego gotówki.

Piotrze w recenzji AKG pisałeś o kablu Stefana. Zmieniłeś go u siebie ?

PS. Kolega, który naprawiał wyjście pre w T-H zrobił jakieś badanie oscylometrem i powiedział, że ten wzmacniacz nie ma prawa dobrze grać. Trudno, oby wszystkie wzmacniacze tak grały.

Włodek

chrees

• 1662 / 6398
  • Ekspert
18-02-2010, 18:42
Piotr Ryka ---> U Krzyśka po staremu ;)
Cierpliwie czeka na obiecane przez megamusic T1 (tym razem obiecane na pierwsze dni marca) starając się nie wybiegać za daleko myślami w przyszłość. Po przybyciu T1 z pewnością znajdzie kolejny punkt poszukiwań lokujący się gdzieś w okolicy zadowalającego źródła dźwięku (koniecznie PCta!). Mam przekazać Krzyśkowi pozdrowienia od Piotra? ;>

Włodek ---> "Zatem na razie koniec kolejnych wzmacniaczy, teraz stolik, potem może gramofon". Żona jest oczywiście zaznajomiona z tym, że stolik i ewentualnie gramofon mogą kosztować więcej niż jakieś "słuchawki za 500 zł"? ;P

.

chrees

• 1662 / 6398
  • Ekspert
18-02-2010, 18:59
Dystrybutor napisał, że Beyerdynamic nie wyrabia się z zamówieniami i moje z połowy grudnia będzie realizowane dopiero w ostatnich dniach lutego, a zatem przytulę słuchafony dopiero w pierwszych dniach marca. Śledząc wątek o T1 na head-fi widzę, że nie są to tylko nasze polskie bolączki. Marne to pocieszenie, ale lepsze niż żadne.
Słuchawki zagrają z Sensaurisem, jako źródło lampucera na lampach lub E-MU 1212m.

.

chrees

• 1662 / 6398
  • Ekspert
18-02-2010, 19:20
Siemens E288CC. Co do ewentualnych zmian zastanowię się posłuchawszy T1 (względem moich gustów). Lampy sterujące do Sensaurisa są w przyzwoitych cenach. Najbardziej wymyślne rzeczy nie powinny przekroczyć 500-700 złotych :)

.