>> John, 2010-02-11 20:31:05
>> fallow, 2010-02-10 22:15:29
Nie chce mi sie wciagac w taka dyskusje, proponuje poczytac sasiedni watek i to co pisalismy odnosnie ocen sluchawek w kontekscie indywidualnych preferencji. Sprzetu faktycznie przerobilem sporo - kazdy ma prawo odbierac to jak tylko chce.
A jednak się wciągnąłeś:)
Fallow nie jestem zakochany, gdybym był to nie mierzyłbym się z zamiarem kupna T1.
Z tą analitycznością to moze faktycznie nie trafiłem.
Firma Sennheiser proponuje produkt z odczepianym przewodem. Zapytam się ilu z Was testowało je z innym przewodem zakończonym także dużym jackiem? Ilu z Was testowało je w systemie zbalansowanym?
Powiem krótko - oryginalny przewód jest po prostu słaby. Zmiana na APure sound daje bardzo słyszalne zmiany na plus a kiedy to wszystko wepniemy w tor zbalansowamy wchodzimy w inny świat. Dosłownie.
HD 800 nie mają holografii? bzdura.
Zapytajcie Mogosa czy HD800 nie miały holografii, czy były wolne, bas nie schodził nisko etc.
Słuchałem niedawno staxa omegę - jak bede miał 60 lat i dożyje to je sobie kupie
Miałem 2 dni wygrzane gs 1000 - nie uważam że były lepsze od hd 800 słuchane przez jacka jedne i drugie, a zbalansowane 800-stki zjadły je na śniadanie. Przepaść.
---------
Ale czy ja gdzies im wytknalem chociaz jedna wade o ktorej piszesz ? :)
Co do systemow symetrycznych to moje zdanie juz znasz, uwazam ze lepiej zainwestowac w wyzszej klasy system SE. HD800 sluchalem z roznymi wzmakami i na roznych systemach, najlepiej graly na przetworniku Metronome\'a i wtedy tak jak pisze Piotr Ryka - sa po prostu swietne. Ten Metronome\'a na ktorym sluchalem to nie byl tak wysoki model na jakim sluchal Piotr wiec przypuszczam, ze na tamtym bylo jeszcze lepiej.
Oczywiscie nie sluchalem Twojego wzmaka, ale jednak troche symetrycznych zrodel i wzmakow juz przesluchalem albo mialem. Dla mnie szalu nie ma. To oczywiscie uogolnienie a byc moze w Twoim akurat jest wyraznie odczuwalna.
Co do kabla - Sennheiser juz wiele razy pokazal ze warto go zmieniac na inny, ale kiedy widze kabel w cenie 1.700 USD to przepraszam, dla mnie to jest smieszne :)))
A jeszcze nawiazujac do GS1000. Wcale nie powiedzialbym ze HD800 sa tak jednoznacznie lepsze (SE vs SE). Jedne i drugie maja swoje wady i zalety. Poza tym to dwa kompletnie rozne sposoby prezentacji. Zywym przykladem jest John ktory woli GS1000. Albo Majkel ktory mysle, tez dlugo by sie nie zastanawial.
-----
PTX: Ta symetyczne wersja Pro900 to rozumiem jakas wersja nieoficjalna a\'la Moon-Audio ?