Piotrze, wiec dobrze rozumiem, ze na T1 ze sluchawek ligi tysiacdolarowej cechuje w pewien sposob prezentacja podazajaca w kierunku realizmu a\'la K1000 a jakosciowo po prostu mamy kolejny (nie ma w tym okresleniu niczego negatywnego) produkut ligi tysiacdolarowej ?
Chodzi mi o to, czy T1 wyrozniaja sie czyms szczegolnym - czego nie ma w PS1000, HD800, E8 np. ?
Czy klasowo jest to ten sam poziom, nizszy, czy moze jednak wyzszy ? :))
----
Ja jeszcze wypowiem sie nt. W5000. Mnie te sluchawki pod wieloma wzgledami bardzo sie podobaly jednak na pewno nie postawilbym ich na rowni np. z HD800 czy PS1000 albo GS1000. Nie sluchalem ich na Twin Headzie a niegdys u siebie na Yamamoto HA-02, a takze PS Audio GCHA, Metronomie etc. Moim zdaniem prezentuje one poziom troche wyzszy niz Denony D5000 i JVC DX1000 - zwlaszcza jezeli chodzi o odwzorowanie basu jednak przegrywaja z jednymi i drugimi w kontekscie przestrzeni.
----
Chcialem jeszcze cos dodac nt. YH100 i K340.
Tych pierwszych sluchalem kiedys w Krakowie i pamietam, ze zrobily na mnie calkiem pozytywne wrazenie. Na pewno spojnosc i "stalosc" w kontekscie wypelnienia zrobily na mnie jak najbardziej pozytywne wtedy wrazenie. Przez ta stalosc chce przekazac pewna ich cechu, ktora odebralem jako swoista namacalnosc wypelnienia - okreslenie barwy, faktury. Tego na pewno brakowalo wtedy moim GS1000. Technicznie, pod wzgledem wgladu, szybkosci, przestrzeni na pewno przegrywaly wtedyz Grado. Jednak - kwestia gustu co dla kogo ma wieksze znaczenie. Dzisiaj - przy moich obecnych upodobaniach - mysle, ze mialyby szanse zrobic na mnie wieksze wrazenie niz poprzednio.
K340 mialem u siebie przez jakis czas i na pewno nie oderbalem ich dzwieku jako plastikowy. Te sluchawki pod wzgledem oddania barw podobaly mi sie bardziej i byly lepsze niz K701. Nie mialy tak otwartej gory jednak bardziej dzwieczna i z lepszym oddaniem barw. Gorze K701 brakowalo wtedy wlasnie tekstury a K340 okreslaly ja na pewno lepiej. K340 mialy tez znacznie lepszy bas. K340 przegrywaly jednak dla mnie wyraznie pod wzgledem przestrzennosci, holografii i separacji instrumentow. Tak czy siak - ogolnie sa to moim zdaniem bardzo dobre sluchawki. Ich sluchalem przede wszystki na Woo Audio WA2 i EMU 1212m.