Rafael wg mnie sluchawki wysokich lotow czy audiofilskie nie do konca sa takie realne:)
jak dla mnie sluchawki wysokich lotow pokazuja wiecej niz jestesmy sobie wyobrazic, i nie chodzi tu o szczegoly a raczej o pewnego rodzaju bukiety muzyki ukryte w nagraniach, niestety tylko najwyzszej klasy sprzet jest w stanie te rzeczy odnalesc i pokazac sluchaczowi.
To ze u9 zagraly tak jak zagraly smiem twierdzic ze zabraklo odpwiedniego napedu i toru by wycisnac z nich to co w sobie maja, dla mnie to referencja w swiecie dynamikow, cos jak omegi2. Kazde elektrostaty na kiepskim sprzecie zagraja zmulone, wg mnie mozna lepiej niz accu ktore ma Wiktor, chociazby NAGRA cdp, najproawdopodobniej rozjechala by go we wszystkie strony, ale to juz nie ten temat :)
w kazdym razie daze do tego ze sluchawki wysokich lotow czaruja nas, a czy bedzie to czarujacy realizm czy czarujacy nierealizm to juz inna sprawa.
co do CAL, niestety ale nie maja wypelnienia w wyzszym basie i zaraz za srednica jest jakas dziura ktora nagle wygladza sie a wrecz eksploduje w srednim i nizszym basie .