Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

chrees

• 1662 / 6395
  • Ekspert
10-12-2009, 20:11
Piotrze ---> Fajna recenzja, ale P.S. mnie po prostu zmroziło... trzecia awaria?? :|
włodek ---> Cieszę się, że niezmiennie jesteś zadowolony, i że "moje" słuchafony okazują się niezmiennie nieawaryjne; gdyby stało się inaczej, byłoby mi niezmiernie przykro :)
fallow ---> Co do adekwatności napisu "Professional"... nie sposób się nie zgodzić ;>

P.S. Pracuję nad (żoną) zamówieniem T1. Może w styczniu? :)

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

Rafaell

• 5033 / 6392
  • Ekspert
10-12-2009, 21:01
Można by powiedzieć PS1000 piękne i delikatne jak motyl

Rolandsinger

• 2894 / 6396
  • Ekspert
11-12-2009, 00:05
Przy końcówce, tarzałem się już po posadzce...

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

asmagus

• 4439 / 5944
  • Ekspert
11-12-2009, 00:08
Mniej więcej od 3 awarii?

Rolandsinger

• 2894 / 6396
  • Ekspert
11-12-2009, 00:23
Ja naprawdę współczuję Piotrowi, ale uważam, że powinien zaczerpnąć opinii psychologa.

Taki fetysz, taka relikwia, zaśniedziała wprawdzie i ledwie trzymająca się na głowie (prawie pół kilo na chińskich prętach wetkniętych w koślawo odlane bakelity...też chińskie), mniejsza o brzmienie, które można mieć 10x taniej, ale ta ostatnia awaria i ta gorycz fetyszysty....ten smutek i żal...to mnie rozwaliło.

Można mieć pier....ca, jednak gdy ktoś dochodzi do formy, normalnieje, aż lżej się robi na sercu osobie postronnej, która dotąd ten cały szał widziała, te elaboraty, te zachwyty, drżące dłonie, a przedmiotem tego zachwytu, uniesienia, kultu był... taki szmelc popełniony przez starego cynika z Brooklynu.  

Zaiste dziwny jest ten świat.

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

intuos

• 1003 / 6395
  • Ekspert
11-12-2009, 01:27
>> Piotr Ryka, 2009-12-10 16:28:19
Grado PS-1000

Nie pisane Panu te sluchawki
Ale wydaje mi sie ze jezeli inne przyblizaja bardziej nieba to nie ma co sobie glowy zwacac
Przybyly ,zobaczyly i prawie zwyciezyly...

ps.
Jezeli nadejdzie kiedys dzien zmierzchu moich yh1000 bedzie to dzien ciezki, od jakiegos jednak czasu zdaje sobie sprawe z tego ze dane bylo mi ich sluchac i to wystarczajaca nagroda. Kiedys widzialem je na katalogach , w ktore zaglebialem sie niemilosiernie, starajac sie uslyszec ich dzwiek. Kiedy do mnie dotarly uslyszalem cos czego nie do konca oczekiwalem, bo uslyszalem tak kojaca naturalnosc, ze wszystkimi odcieniami prawdy dzwieku rozumianych w moich uszach, wszystkei inne to substytuty.
Idac ta mysla moze lepiej cieszyc sie tym ze tyle radosci jest z k1000

reszty nie trzeba.

chrees

• 1662 / 6395
  • Ekspert
11-12-2009, 08:34
A zmieniając temat na coś przyjemniejszego... Piotrze, na zdjęciu z prawej gdzieś tam majaczy konsola do gier? ;))

.

chrees

• 1662 / 6395
  • Ekspert
11-12-2009, 09:00
Wybacz niedyskrecję ;>
A PS-1000 odesłałeś z dopiskiem "nigdy więcej"? Będziesz wojował o zwrot kasy czy nowy egzemplarz?

.

majkel

• 7477 / 6395
  • Ekspert
11-12-2009, 09:18
Przepraszam, Piotrze, że w ten sposób się "wciskam", ale może mój DIY byłby godny przetestowania? Nie wiem ile wytrzyma, ale jest z pancernych kabli wykonany. Długość nieco ponad dwa metry, duży jack Neutrik. Zrobiłem go sobie do HD565 jako upgrade, ale planuje pozbycie się tych słuchawek. Dźwięk daje inny niż firmowy, ale to najlepiej samemu ocenić.

W kwestii awarii PS1000, niejaki music_man z head-fi miał pierwszy egzemplarz, który grał licho i potem nawalił. Teraz facet jest w siódmym niebie, pytanie tylko, jak długo to potrwa i czy nie skończy się twardym lądowaniem na glebie?

^
Słuchawki różne sprzedam - patrz Ogłoszenia.

aasat

• 2397 / 6378
  • Ekspert
11-12-2009, 09:35
Nie było mi dane słuchać PS1000 i pewnie nigdy nie będzie, ale to co opisał pan Piotr mocno szokuje.

Gratuluję recenzji, w  której nie wstydził się Pan powiedzieć szczerej prawdy.

majkel

• 7477 / 6395
  • Ekspert
11-12-2009, 09:35
W ogłoszeniu dałem cenę 150zł. Łączówki Cardas, duży jack Neutrik, dwa kable znane z CAL w oplocie nylonowym, trochę koszulek termokurczliwych. Koledze odstąpię po kosztach części.

^
Słuchawki różne sprzedam - patrz Ogłoszenia.

Max

• 2204 / 5892
  • Ekspert
11-12-2009, 09:36
"a przedmiotem tego zachwytu, uniesienia, kultu był... taki szmelc popełniony przez starego cynika z Brooklynu."

...gdyby jeszcze ten szmelc tak z.jebiscie nie gral i nie dawal takiej radosci.

a jesli chodzi o psychologa... "lekarzu lecz się sam, można jeszcze dodać" - to chyba trafna ocena sytuacji.
To mi wyglada na obsesje w temacie "Grado". Moze by faktycznie warto z kims porozmawiac... :):)

Gustaw

• Gość
11-12-2009, 10:02
Piotrze,
Dziękuję za recenzję, aczkolwiek, jak wiesz, nie do końca moje doświadczenia odsłuchowe z PS-1000 pokrywają się z Twoimi.
Sprawy z Grado współczuję. Czytałem trochę o Grado na necie i dla mnie, obecnie jest to jakaś "lewa" firma.
Nie umniejszam wcześniejszych dokonań Grado ale to co czytam o awaryjności ich słuchawek, serwisie oraz o problemach z wkładkami gramofonowymi nie jest
niczym budującym i utwierdza mnie to tylko w moich negatywnych osądach.

Chrees,
Moim zdaniem odważny jesteś z tymi T1. Bez odsłuchu, w ciemno zastanawiasz się nad ich zamówieniem ?
Osobiście mam taką żelazną zasadę, że nigdy nie kupuję jakichkolwiek rzeczy nowych, dopiero wprowadzanych do produkcji.
Innymi słowy może daj sobie na wstrzymanie, poczytaj na necie, posłuchaj a potem podejmij decyzję.

chrees

• 1662 / 6395
  • Ekspert
11-12-2009, 10:36
Gustaw ---> Nieraz już to przerabiałem ;P

Piotrze ---> Właśnie nie ma (możliwości odsłuchu) jak już pisałem...

Na razie się wstrzymuję z dość przyziemnych powodów :)

.

asmagus

• 4439 / 5944
  • Ekspert
11-12-2009, 10:48
Piotrze, współczuję Ci tych, odbierających radość z zakupu, awarii.

Na pocieszenie, marne niestety, pozostaje mi tylko zauważyć, iż nowe Mercedesy E i S klasy, w wersjach topowych od 350 000 złotych wzwyż psują się również, w sumie to częściej nawet niż słuchawki Grado ;) Fakt, sa bardziej skomplikowanymi dziełami inżynierii lecz również sporo droższymi.

Oczywiście Golf, Astra itp psują się zdecydowanie rzadziej - nie oznacza to jednak, że fan motoryzacji, którego stać na np E AMG ma zrezygnować z zakupu bo auto za pół miliona złotych się psuje często. Nawet jeśli kupi sobie 10 Golfów nie zrównoważy tym emocji, które dałoby mu psujące się E AMG.

15 par CAL! nie równa się 1 para PS1000