Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

chrees

• 1662 / 6395
  • Ekspert
21-11-2009, 19:54
Tomek ---> Wleciałeś, zaatakowałeś i powiedziałeś (odpowiednio: nagle, szybko i sensownie).

fallow ---> Wziąłbym poważnie pod rozwagę to, co napisał kolega Tomek.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

Robeeert1

• 722 / 6030
  • Ekspert
21-11-2009, 20:21
>>>Fallow, no to teraz dopiero wdepniesz w g...
Obserwuję twoją "drogę przez mękę" z słuchawkami i myślę, że doświadczenia ze sprzętem głośnikowym też Cię nie usatysfakcjonują, tak samo zresztą jak większości goniących króliczka.
Ja się bardzo cieszę, że mam ten temat już za sobą, walczyłem kilka lat, puściłem dużo za dużo kasy, w końcu doszedłem do wniosku, że i tak nic z tego. Ostatecznie złożyłem system przyjmując najmniej bolesne kompromisy, przyjąłem zasadę postawić, zapomnieć i słuchać muzyki. Taki stan trwa już w moim przypadku 10 lat.
W każdym razie z głośnikami i napędem do nich jest jeszcze więcej problemów niż z systemami słuchawkowymi. Zawsze jest coś do czego można się przyczepić - bez względu na koszty.
Życzę miłej zabawy.

Święta racja !!!
Ja akurat odwrotonie do fallowa, przez kilka lat walczyłem z róznymi systemami opartymi na głośnikach i wyladowałem z hd800 i narazie jest mi z tym dobrze.
Fallow - tak jak pisze Tomek wydasz kupe kasy a soundu i tak nie bedziesz miał takiego jaki byś chciał
amen.

fallow

• 6463 / 6365
  • Ekspert
21-11-2009, 21:03
Szkoda, ze czytacie tylko to co chcecie przeczytac. A Chrees, ktory rozmawia ze mna poza forum juz dobrze wie w co celuje. Od dawna pisze tutaj, ze nie zamierzam nawet tknac glosnikow, takze zyczenia powodzenia przepraszam ale nie sa zupelnie mi potrzebne. Jestem zadowolony z tego co robie i co mam a to chyba jest najwazniejsze. Sluchawki nigdy nie dadza mi tego czego od nich oczekiwalem ale spokojnie moge z tym zyc :)

Rolandsinger

• 2894 / 6396
  • Ekspert
21-11-2009, 21:50
Fallow zaczaja się na pewien produkt z kraju, którego Polacy nie lubią, bo dali nam w dupsko w niespełna miesiąc, ściślej na znany produkt wytwarzany w uroczym miasteczku Heilbronn.
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

chrees

• 1662 / 6395
  • Ekspert
21-11-2009, 22:04
No tak fallow ---> My tu sobie przez telefonik gadu-gadu, a tymczasem czaisz się na moje T1?? ZDRAJCA! ;DD

P.S. Zwykle czytam to, co chcę przeczytać. W każdym razie, poza pracą ;>

-------------------------------------------------------------------------------
.

Rafaell

• 5033 / 6392
  • Ekspert
21-11-2009, 22:19
> fallow, 2009-11-21 21:03:19
Co to przestępstwo używać głośniki?
Oba systemy są moim zdaniem uzupełniające się i jak to fallow kiedyś zauważyłeś ważne żeby był fun        

pastwa

• 3848 / 6395
  • Ekspert
21-11-2009, 23:34
>> chrees, 2009-11-21 22:04:18
No tak fallow ---> My tu sobie przez telefonik gadu-gadu, a tymczasem czaisz się na moje T1??

Fallow cos napominal, ze to nie beda zadne Hi-Endy, zatem raczej model nizej, naturalnie nie T0 ale 880 ;\'))

Mogos

• 382 / 6293
  • Zaawansowany użytkownik
22-11-2009, 15:17
Nareszcie po przeprowadzce. Ale niestety znowu poza domem. Rozumiem Fallowa. Ja sam ostatnio przeżyłem lekki zawód w tej pogoni za króliczkiem. Zdecydowałem się na zbalansowanie toru dla HD 800. DAC AdvanceAcoustic, którego mam już z rok czasu spełnia moje oczekiwania. Sczególy, przestrzeń, prat i dynamika na swoim miejscu i podług mojego gustu. W połączeniu z Darkvoicem 332 gra to bardzo dobrze. Pomiędzy Darkvoicem a DACiem stosuję układ desymetryzujacy sygnał. Czyli korzystam z wyjść zbalansowanych DACa i przez "magiczną" puszeczką podłączam się na RCA do wzmaka. W Darkvoisie wymieniłem gniazda na Cardasa rodowane. Tu chciałbym tylko przestrzec wszystkich, którzy myślą o zakupie Darkvoica lub się nim interesują, że nie daje on sobie rady ze słuchawkami takimi jak Denon D5000. Te 25 ohm mu nie służy. Wracając do meritum sprawy. Postanowiłem kupić wzmak zbalansowany. Najbardziej budrzetowym rozwiązaniem okazał się dla mnie Little Dot MKVI. To chyba najtańszy lampowy wzmak zbalansowany na rynku (co oczywiście nie musi oznaczać, że najsłabszy). Doszedł do mnie po kilku perturbacjach ale w końcu tuż przed wyjazdem do pracy zagrał. No własnie oczekiwania okazały się być zbyt duże. Albo Darkvoice 332 stawia poprzeczkę bardzo wysoko albo Little Dot wart jest swojej ceny (dwa razy droższy niż Darkvoice). Różnice między nimi okazały się bardzo niewielkie i takie, że nie wiem, który mi się bardziej podoba. Przełączając między wzmacniaczami musiałem zmieniać kabel w HD800. Ten zbalansowany to APS V3 (czyli powinno być lepiej :) ) Fakt, że Little Dot był i w sumie jest nadal nie wygrzany i zagrał na załączonych do niego lampach ale po trzech dniach nie był w stanie pokazać swojej wyższości nad Darkvoicem.
No właśnie a nie trzeba było po prostu słuchać muzyki. Z HD800 jestem zadowolony. To słuchawki dla mnie. T1 intrygują i chętnie ich kiedyś posłucham. PS1000 interesowały mnie dopóki nie posłuchałem. Trochę inna szkoła grania niż HD800 ale nie grają lepiej tylko inaczej a za dwa razy wyższą cenę jak dla mnie nie warto. W MM HD800 można posłuchać i kupić (MM Wrocław) a PS1000 tylko pooglądać przez monitor kompa.
Może za jakiś czas coś napiszę o wrażeniach z odsłuchu Little Dot po porządnym wygrzaniu, a może nie warto tylko lepiej się skupić na tym co w tym wszystkim jest najważniejsze-muzyce.

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów zainteresowanych tematem.
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

Mogos

• 382 / 6293
  • Zaawansowany użytkownik
22-11-2009, 17:25
miało być: budżetowym
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

Robeeert1

• 722 / 6030
  • Ekspert
22-11-2009, 19:42
Gdzie można posłuchać ps-1000? dzieki

fallow

• 6463 / 6365
  • Ekspert
22-11-2009, 20:56
>> Rolandsinger, 2009-11-21 21:50:04
Fallow zaczaja się na pewien produkt z kraju, którego Polacy nie lubią, bo dali nam w dupsko w niespełna miesiąc, ściślej na znany produkt wytwarzany w uroczym miasteczku Heilbronn.
---
Raczej bardziej w strone Bawarii.

>> chrees, 2009-11-21 22:04:18
No tak fallow ---> My tu sobie przez telefonik gadu-gadu, a tymczasem czaisz się na moje T1?? ZDRAJCA! ;DD
---
A gdziez bym tam smial Chrees :D :D :) Moze kiedys poslucham Twoich ;)

>> Rafaell, 2009-11-21 22:19:05
Co to przestępstwo używać głośniki?
Oba systemy są moim zdaniem uzupełniające się i jak to fallow kiedyś zauważyłeś ważne żeby był fun
---
Alez ja nigdy nie powiedzialem, ze to przestepstwo. Chetnie bym im uzywal, gdybym tylko mial odpowiednie warunki. Moim zdaniem takze moga sie bardzo dobrze uzupelniac.

>> pastwa, 2009-11-21 23:34:08
Fallow cos napominal, ze to nie beda zadne Hi-Endy, zatem raczej model nizej, naturalnie nie T0 ale 880 ;\'))
Ani DT 880 tez nie beda :))

szwagiero

• 2240 / 6397
  • Ekspert
22-11-2009, 22:16
Fallow może ogłoś jakiś konkurs z nagrodami pt "kto zgadnie jakie słuchawki kupi fallow?", będzie bardziej ekscytująco, bo średnio ciekawie się czyta te wszystkie zgadywanki ludzi po kolei...

Pozdrawiam,

fallow

• 6463 / 6365
  • Ekspert
22-11-2009, 23:25
Przepraszam nie bede zabieral juz wiecej cennego miejsca. Prosze wiec moderatora o usuniecie tych moich wpisow z watku.

Rafaell

• 5033 / 6392
  • Ekspert
22-11-2009, 23:29
> fallow, 2009-11-22 23:25:27

a tam od razu usuwać wpisy z wątku po prostu rozwiąż w końcu ta sprawę którą zacząłeś nam rozwijać                              

majkel

• 7477 / 6395
  • Ekspert
22-11-2009, 23:39
W Bawarii leży Toetzing, blisko Monachium, skądinąd przyjemna mieścina, byłem tam rok temu przy okazji wypadu na targi do Monachium z kumplami. W tymże Toetzing jest fabryka Ultrasone. Podejrzewam, że fallow się zaczaja na Pro900 lub Edition 8. Te ostatnie mają tę cechę, że jak je wpiąć do jakiegoś iRivera ze złotej ery firmy, to choćby nie wiem jak się wyprężać z torem stacjonarnym, to słuchawki do conajmniej 500$ polegną w konfrontacji z Edition 8 napędzanymi sprzętem przenośnym. Dla fanów nieutrudniania sobie życia Edition 8 to najlepszy wybór.