>> fallow, 2009-11-20 17:23:57
GradoFAN@:
A miales tam obok Edition9 do sluchania ze tak opiniujesz ? :) Z pamieci mozna sobie wszystko napisac.
Ja ich sluchalem na H340 mialem tez obok HD 25-1 i kompletnie nie odczulem tego co Ty piszesz o barwie. Chyba, ze HD 25-1 tez sa takie betonowe - to wtedy jest juz jasnosc :)
---------------------
Piszę to co słyszałem. Sprzęt i nagranie podałem. Akurat nie znałem wcześniej Twoich wrażeń z Pro900.
Gdyby nie układ odniesienia w postaci Grado to taki odsłuch nie byłby specjalnie miarodany, ale układ odniesienia był.
Może się źle wyraziłem. E9 ma nie wiem czy w identyczny, ale na pewno bardzo zbliżony do Pro900 sposób budowania przestrzeni. Nie porównywałem ich bezpośrednio, ale każde z osobna porównywałem z GSami, więc jest wspólny mianownik. Nie mówię, że to wada, ale mnie się akurat nie podoba. Wolę scenę szeroką i dookólną.
HD25-1 mają bardzo fajną barwę, więc też nie ten trop ;) ale za to CAL potrafią zagrać z barwą betonu. Trzeba nasyconego dźwieku ze źródła żeby było dobrze. Ja w ten sposób testuje sprzęt. Jeśli zagra poprawnie na CAL i na GS1000 to znaczy, że dźwięk jest dobrze zbalansowany. Serio :)