Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

chrees

• 1662 / 6382
  • Ekspert
02-10-2009, 23:24
Zatem zacytuję: "Nic, tylko klepać" :/
Professional Series...

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

pastwa

• 3848 / 6382
  • Ekspert
02-10-2009, 23:27
U mnie aby charczenie ustalo trzeba bylo pompowac nawalajaca sluchawke, a jeszcze lepiej sciszyc, jak tylko to mozliwe, niestety nie ocalilo ich to ostatecznie od zguby i padly, po czym padly ponownie (po naprawieniu ich juz), dlatego te moje obecnie, to taki skarb dla mnie, dzialaja w kazdych warunkach wzmocnieniowych i do tego pieknie slodza, te 2 naprawy trza przejsc aby sie cieszyc brzmieniem Grado, wciaz uwazam ze warto, tu nie ma substytutu zadnego. Slucham na badziewnym kompie, a jakosc dzwieku kosi wiele duzo drozszych zestawow, przykladowo Grahama Slee i Audio Opus 21 plus DT880.

pastwa

• 3848 / 6382
  • Ekspert
02-10-2009, 23:33
No, niestety, tak to marnie brzmi w chwilach prawdy, tu juz brak slow, mozna jedynie zagryzc zeby i probowac ponownie, ja uwazam, ze warto, chociaz noz sie otwiera kiedy myslimy o cenie i straconym czasie, nie wiem czy bym nie poszedl w te U8 majac takowy wybor, zycie ucieka a muzyka nie czeka, bo to dla niej te wszystkie ceregiele Piotrze.

Rafaell

• 5033 / 6379
  • Ekspert
02-10-2009, 23:35
Piotrze nie ma się co męczyć słuchawki w paczkę i niech je faktycznie naprawią

------------------------------------------------------------------------------
Lan nuży mnie to, przestaje Cie czytać Twój Cyrk Twoje małpy      

pastwa

• 3848 / 6382
  • Ekspert
02-10-2009, 23:40
Rafaell,

Ale oni nie wiedza jak je naprawic nalezycie, to jest loteria, spawaja te luty az zadziala, tu nie ma jakiegos ogarniecia problemu, inaczej nie bylo by az tylu reklamacji, Drew z Moon Audio, to pisal mi, ze juz ma dosc tych maili od ludzi i powoli traci zdrowie, bo mu glupio swiecic oczami co chwila, dlatego sam sie zaoferowal pokryc koszty przesylki w obie strony za drugim razem.

szwagiero

• 2240 / 6384
  • Ekspert
02-10-2009, 23:43
No to Grado jeśli nie chce sobie napytać biedy, powinno po prostu zwracać kasę tym, którzy tego zażądają bez zająknięcia... Jestem ciekaw jak wiele "wyznawcy grado" są w stanie wytrzymać ;)

Rafaell

• 5033 / 6379
  • Ekspert
02-10-2009, 23:52
Może za modą po prostu zaczeli stosować cynę bezołowiowa z EU ;)

pastwa

• 3848 / 6382
  • Ekspert
02-10-2009, 23:53
Panu Grado to powiewa (takie jakies mialem wrazenie), jedynie wlasciciel Moona sie strasznie przejmuje i zamecza wlasciciela Grado Labs pytaniami o poprawe jakosciowa.

Coz zrobic, jak sie nie ma szczescia w hazardzie lepiej kupic inne sluchawki...

pastwa

• 3848 / 6382
  • Ekspert
03-10-2009, 00:00
A to jeszcze cos dorzuce odnosnie Grado, ich byle referencyjne sluchawki sa zadziwiajace, podczas ostatniego (i w sumie troche wczesniej, z powodu opisanego gdzie indziej) mitingu w Krakowie moje GS-y graly tak sterylnie i chudo, ze bez wyrzutow sumienia wypierdzielil bym je na smietnik gdyby sie im nie poprawilo (serio pisze, jestem zapalczywy w takich sytuacjach), ale bylo to tylko chwilowe zawirowanie i teraz w pelni swiadomosci tego co pisze, uwazam je, za jedne z najlepszych sluchawek na swiecie, przyjemnosc ze sluchania jest wrecz zabojcza, muzykalnosc wyborna, takie wlasnie sa Grado....

Rafaell

• 5033 / 6379
  • Ekspert
03-10-2009, 00:16
No tak, to pewnie te złoża soli w Wieliczce tak na te Grado działają. One po prostu w takiej atmosferze szybko kamienieją ;)

Rafaell

• 5033 / 6379
  • Ekspert
03-10-2009, 00:21
>> Piotr Ryka, 2009-10-02 23:51:45
A co do Ultrasonów E8, to dla mnie odpadają. Ich dźwięk mnie męczył, a noszenie męczyło jeszcze bardziej. Poza tym to słuchawki do wzmacniaczy tranzystorowych.

Piotrze czyli tak jak pisałem o słuchanych na targach muzycznych E8 wszystkiego było trochę za dużo przez 10 minut słuchania to mnie nie zmęczyło ale w długim okresie czasu tak mogło by być

Gustaw

• Gość
03-10-2009, 00:24
Przepraszam Panowie ale o jakich słuchwakch piszecie ? Pytam, bo nie doczytałem.
Niestabilność reprodukcji dźwięku i charczenie to chyba musi być mowa o tanich, chińskich słuchawkach z wyprzedaży z TESCO

Ach.... te chiniole, taką tandetę odstawiają.

Gustaw

• Gość
03-10-2009, 00:26
A tak serio to.... Piotrze.... moje wyrazy współczucia i ....to bez "gansterskiego" podtekstu.

piorut

• 117 / 6014
  • Aktywny użytkownik
03-10-2009, 00:29
Na pewno taką sytuację przydałoby się zamieścić na Head-Fi. Może spora część potencjalnych kupujących zmieni zdanie dotychczasowi użytkownicy zaczną przestrzegać przyszłych, niezadowolony klient zawsze rozpowiada to dalej...Może się to jakoś odbije na renomie, ktoś pomyśli o wprowadzeniu standardów jakościowych i powtarzalności egzemplarzy...

fallow

• 6463 / 6352
  • Ekspert
03-10-2009, 00:32
Coz, pomijajac wszystkie te nasze dyskusje z przymrozeniem oka - faktycznie wspolczuje. Sluchawki za kupe pieniedzy w koncu. Serwis powinien dzialac blyskawicznie, a po takim czyms John powinien napisac list z przeprosinami albo dac 50% ulge na Grado GS2000. Jednak przyznam, ze nie jest to rzecz jakiej bym sie nie spodziewal znajac juz historie innych uzytkownikow. Co innego gdyby to byla jedna z niemieckich sluchawkowych firm.

Mam nadzieje, ze nie bedzie problemow przez wymiane wtyka.

Co do Chinczykow - na pewno jednego nie mozna im odmowic :)) ( W zalaczniku )