>> Gustaw, 2009-09-14 11:45:20
Jestem daleki od obrony Grado ale wydaje mi się, że zbyt łatwo przechodzi się ze stadium euforii w stosunku do danego produktu Johna G. do stanu wręcz odwrotnego
>> AdamWysokinski, 2009-09-14 11:44:41
Bywa za to tak, że jak się ma Grado, to potem do końca życia nie chce się ich mieć :-)
---
Hehe :) moze nie do konca zycia, jednak na swoim przykladzie moge smialo powiedziec iz nawet gdzies tam w dalekiej i odleglej myslowo przyszlosci nie widze u siebie kolejnych nausznikow Johna. Jest wiele innych sluchawek, ktore gdybym mial zbedne pieniadze kupilbym ot tak jako hobby a ktore ciekawia mnie zdecydowanie bardziej np. Denony D7000, Ultrasone Pro 900, Beyery T1, Sansui SS100 czy Art Monitor AudioTechnica albo takie 7509 Sony. Jednak od jakiegos czasu przestalem odczuwac potrzebe posiadania kolejnych sluchawek. Lepiej po prostu jak pisal Majkel, zajac sie sluchaniem albo dla frajdy pogrzebac sobie w systemie.
Osobiscie dziwie sie sam sobie juz po czasie, ze bylem tak zaslepiony sluchawkami ktore jak dla mnie subiektywnie graja prawidlowo na malym ulamku sprzetu lub sprzetu za ogromne pieniadze albo cudownym DIY. Nigdy nie zagraly u mnie po prostu do konca normalnie i zawsze byl niedosyt.
Bardzo ciekawi mnie ile byloby nowych nabywcow gdyby nie ich przepiekne opisy na forach. Niestety nigdy nie dane mi bylo z nich uslyszec tego co bym chcial - oczywiscie poza klasyka - bo do tego nie znam zadnych lepszych sluchawek.
----
>> Gustaw, 2009-09-14 11:51:35
Panowie, czy ktoś już słuchał tych Bayerów T1 aby tak łatwo mógł podmienić na nie Grado PS-1000 ? :-)))
"Błogosławieni ci którzy nie słyszeli a uwierzyli"
Chyba nie, ale wydaje mi sie ze latwiej jest podmienic Grado na Beyery niz np. na Sennheisery w sytuacji gdy zadnych sie nie slyszalo :)) Sennheisery to taki wrog Grado a Beyer "nic zlego nikomu nie zrobil" :)
Mysle, ze sytuacja sie jednak zmieni gdy ktos kupi sobie T1 i napisze na jakims forum, ze sa w czyms lepsze niz jego GS1000 albo PS1000 - wtedy bedzie narazony na gniew Johna a owieczki jego juz nie beda tak przyjaznie wypowiadac sie o Teslach Beyera :)
Poki co nikt jeszcze czegos takiego nie pisal i T1 sa anielsko czyste :)) HD800 staly sie kontrowersyjne, bo i ludzie sami przyczepili im etykietke sluchawek przelomowych a moze tez po prostu chcieli je takimi widziec :)) hehe.