Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

__kot__

• 724 / 6382
  • Ekspert

asmagus

• 4439 / 5929
  • Ekspert
10-09-2009, 12:53
A w jakim celu ten link podajesz?
Recenzja wisi kila postów wyżej w całości.

__kot__

• 724 / 6382
  • Ekspert
10-09-2009, 12:57
Upss - nie zauważyłem :) - nie czytam wątku i z rozpędu to zrobiłem - przepraszam za zaśmiecanie

http://stereo-underground.pl

magus

• 20990 / 6383
  • Ekspert
10-09-2009, 13:14
czuj się przywołany do porządku...
Odszedł 13.10.2016r.

majkel

• 7477 / 6380
  • Ekspert
10-09-2009, 13:21
Dobrze, że podał. Wszedłem na S-U z ciekawości i recenzję dzielonego Metronome\'a. Świetna rzecz jak widać. Wiem, że to nie ten temat, ale taka moja dygresja na podstawie lektury - 5 transformatorów zasilających i 1 dobry op-amp, czy 5 dobrych lamp i jeden transformator? Co zagra lepiej? Dla mnie jest oczywiste, że to pierwsze. No chyba, że ktoś nie lubi naturalnego piękna muzyki, albo uważa, że wszystkie kobiety powinny mieć makijaż.

lancaster

• Gość
10-09-2009, 14:03
majkel, z takim podejsciem dziwią mnei trochę Twoje zachwyty nad upiększajacymi bylo nie bylo dosc konkretnie sluchawkami na g...o ile można to nazwac upiększaniem...

fallow

• 6463 / 6350
  • Ekspert
10-09-2009, 14:09
Ja tam lubie ostre laski z makijazem :) co wcale nie znaczy, ze ludzie przesladzona i gesta muzyke, zrodlo raczej.
Tak czy siak, nie tylko ten najdrozszy Metronome rzadzi :)

majkel

• 7477 / 6380
  • Ekspert
10-09-2009, 14:13
@lancaster, dla mnie oblewanie muzyki budyniem to jest upiększanie - przy odpowiednim guście, oczywiście. ;) Poza tym, jakby to było, żeby każdy fragment toru upiększał? Ja też lubię makijaż, ale on ma być kropką nad i w określonych okolicznościach, a nie "sposobem na łatwe przełknięcie". ;)

lancaster

• Gość
10-09-2009, 14:13
...i skad ci przyszlo do glowy porownanie rozbudowanego zasilacza do mniej rozbudowanego jak sądzę...mozna porownac np. lampę do tranzystora czy opampa w podobnych warunkach zasilania i wtedy porozmawiac o róznicach, ew. "lepszosci".
To tak jakbym napisał czy lepiej jeździc autem na 4 zużytych oponach i 1 nowką zapasowką, czy moze na 4 nowkach i zużytą zapasówka.....chyba ze ktos lubi ćiwiczyc kontrolowane poślizgi....nie wiem do czego miało prowadzic takie postawienie sprawy ?
Ostatnio porownywałem 2 CD z tube out. W jednym były 4 trafa, w drugim 1....no i niestety ten z 1 zagral lepiej...albo stety w tym akurat przypadku :)

hmmmm....lepiej mieć w CD 2 zuzyte lampy i podeschniete kondy, czy nowka nie śmigane NOS-y i kondensatory zaraz po formowaniu....oto jest pytanie !:)

lancaster

• Gość
10-09-2009, 14:16
majkel, dla mnei oblewanie muzyki budyniem to nie jest żaden rarytas. W G1000 ten makijaz to zdecydowanie sposob na łatwe przelkniecie....w RS2 np to fajna zdrowa laska lekko podkręcona....a PS to taka energiczna starsza pani, która po nalożeniu make up nieco zyskuje ale i tak widac ze to nie to co w RS-ach, wiec całkiem mądrze zreszta uwazam postanowiła nie tapetowac sie zanadto, tylko dac sie polubić taką jaką jest.
co z całą pewnoscią jest do zrobienia....ale nie na każdą okoliczność :)

majkel

• 7477 / 6380
  • Ekspert
10-09-2009, 14:21
Lancaster, stad, że tak mogą być zbudowane urządzenia za podobne pieniądze, oczywiście chodzi mi o CD. Poza tym nie rozmawiamy o przypadku, w którym Kubica siedzi w maluchu, a Kowalski w bolidzie F1, i Kubica na metę dojedzie pierwszy, bo Kowalski nie umie opanować bolidu. Innymi słowy, lepsza dobra aplikacja pojedynczego trafa, a pewnie z wieloma uzwojeniami, niż głupia aplikacja kilku. :)

lancaster

• Gość
10-09-2009, 14:35
", stad, że tak mogą być zbudowane urządzenia za podobne pieniądze, oczywiście chodzi mi o CD"

majkel, ale dobre OPA swoje kosztują(porownywalnie do sensownych lamp....pewnie 40-50zł)
Pozostawiłeś wiec dylemat czy lepiej jest uzyc 1 czy 5 traf ... jeśli zakładasz ze obie aplikacje będa "równo" madre to chcac nie chcac analogowka na OPA z 5 trafami wyjdzie drozej niż lampowa z 1 przeciez.
A jak chcemy zarzucac konkretne sprzęty dla dużych facetów to mamy takiego Lektora Granda AA...i tam jest tych traf już nieco wiecej.

Natomiast jeśli mialeś na mysli ze rzucamy sie na NOSy w cenie 800zł/para i dokladamy do tego jakies mizerne i dodatkowo głupio zaaplikowane trafo vs opamp i 5 mądrze uzytych traf to....powiedzmy że nie sluchalem, ale kibicuje tej drugiej kombinacji :)

lancaster

• Gość
10-09-2009, 14:37
Piotr, już sluchalem....teraz jeszcze został level pt "Geriavit"....znaczy sie odpowiedni wzmacniacz :))
Może sie spodobają kto wie...na razie w pewnych zestawieniach bylo tak sobie a w żadnym nie porwalo.

Uczciwie powiem ze w przypadku 2-ek swego czasu sprawa miała się zupelnie inaczej.

Gustaw

• Gość
10-09-2009, 14:53
.

lancaster

• Gość
10-09-2009, 14:53
Piotr, nie porownywałem bezpośrednio...a i RS-y robiły na mnie wrazenie dosć dawno temu. Kiedy sluchalismy ich ostatnio znajomy bez cienia watpliwości wybrał inne zeby nie powiedzieć sporo tansze słuchawki...po prostu więcej radosci w nich byo.
Tobie sie  styl grania PS podoba i OK. Pisze tylko jak nie tylko ja go odbieram. chreesowi np. tez sie bardzo podoba, niemniej jednak obiektywnie rzecz biorąc sam piszesz ze ma braki przy K1000....tych z kolei nie sluchałem, ale "braki" PS słysze bez problemu i mnie takie ngranie sorry ale wogóle nie wciąga.
Przynajmniej na razie....poslucham z lepszym wzmakiem niebawem i mam nadzieję ze bede miał sposobność aby uczciwie zweryfikowac o nich swoje zdanie.
Pamietasz jakie miałes na "dzień dobry" o HD800 ? I jakoś nikt z  tramwaju nie wysiadal.