>> fallow, 2009-08-05 13:48:25
> Co do EHG i Tesli - posluchaj sam - od tego sa wlasne uszy. Jedni wola to inni tamto. Nie ma czegos
>> "jednoznacznie" lepszego gdy wkracza sie w pole gustow i indywidualnych preferencji :)
Dokładnie, jednak osobom nieosłuchanym ładnie tu m.in. Piotrem pokazujecie drogę poszukiwań. Ja nie mam lampowego porównania - w EHG 9622 podoba mi się to, że nawet z marnym źródłem i AKG 271 mk II czuję... , to chyba określa się jako "przestrzeń" i mimo braków "na dole", które tak naprawdę u mnie mogą wynikać z słuchawek, źródła itd, podoba mi się to jak EHG gra. Wymiana EH 6922 na E88CC Gold Tesli spowodowana jest tuningowaniem HPA-03 w stronę większej mocy i chęcią właśnie... porównania.
Swoją drogą te tesle konkretnie z Nr 32 strasznie podrożały, teraz chodzą po 45$ za sztukę !! a kiedyś były na allegro po 10 pln. Podobno cena tak wzrosła jak okazało się, ze Telefunkeny i te właśnie tesle to dokładnie te same lampy, gdyż podobno w zakładach tesli w Czechosłowacji (o kodzie 32) produkowano dla Telefonkena ten osławiony model lampy. Czytałem o tym na jakimś "hamerykańskim" forum, nie wiem ile w tym prawdy.