Kazdy opiniuje tak jak mu wygodnie , proste . Lub tak by pasowalo to do jego wczesniejszych przypuszczen .
Z innej beczki - zrobilem jakis czas temu drobny tescik .
Na forum mp3store wysylam ludziom malutke przenosne wzmacniacze , sporo osob wymaga uzycia konkretnego kondensatora lub wzmacniaczy operacyjnych wiec takie im buduje .
Ale ... omylkowowyslalem do pewnego dosc znanego usera 2szt wzmacniacza dla porownan . Jedna sztuka ze standardowym kondensatorem , druga szt z Black Gate na pokladzie .
Po odsluchach wybral ewidentnie wzmacniacz zawierajacy ow markowy kondensator opisujac dosc kwieciscie zalety tego egze plarza w stosunku do wersji standardowej . Ten z Black Gate byl conajmniej o dwie klasy lepszy wedlug jego opinii .
Tylko ze ja mu wyslalem tak naprawde obie sztuki IDENTYCZNE , oba z kondensatorem black gate , oba z identycznymi opampami , ba , nawet rezystory zawsze mierze co do 1ohm .
User bardzo znany i szanowany za swoje opinie wiec pomine milczeniem jego nick .
To zdarzenie zainspirowalo mnie do kolejnego experymentu - wyslalem dwum osobom rowniez osluchanym ( sadzac z ich wpisow na forum , i o tym jak ewidentnie slyszeli roznice w stosowanych WO i kondensatorach ) trzy wzmacniacze jednoczesnie , identyczne calkowicie lecz na jednym napisalem STANDARD , na drugim Black Gate , na trzecim zas JVC i Ad8066 ( pozostale dwa mialy AD8397 ) .
Obaj zgodnie odrzucili wersje standard jako ta ewidentnie slabsza natomiast byly mieszane uczucia odnosnie JVC i BG , trudno bylo okreslic ktory lepszy ale oba znacznie lepsze od standardowej wersji .
Malo tego , jeden z nich opisal ze slyszy znaczna przewage AD8066 w gladkosci dzwieku nad AD8397 ale brak mu mocy .
Obaj maja w opisach te same typy sluchawek ( koss porta pro , hd600 sznejsera i jakies inne jeszcze .
Przypominam Wam tylko ze obaj otrzymali do odsluchu trzy identyczne wzmacniacze ze zwyklymi kondensatorami oraz wszystkie z AD8397 na pokladzie . Zastanowil mnie najbardziej wpis o braku odpowiedniej mocy z AD8066 ...
To userzy znani na forum i czesto wypowiadajacy sie na temat dzwieku takich to a takich opampow oraz kondensatorow ...
I co Wy na to ?