Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

kopaczmopa

• 786 / 6290
  • Ekspert
15-05-2009, 14:10
popatrzmy na taki Bayerdynamic - maja w d... Grado , Senki i innych. produkuja od lat te same modele, cena za nie jest w stosunku do topowych Senkow czy tym bardziej Grado mocno uzasadniona, nie potrzebuja reklamy bo produkt sam sie broni.

Kiedys w rozmowie z fallowem powiedzial on fajne zdanie (mam nadzieje ze sie nie obrazi ze zrobie z tego quasi-cytat) - gdyby HD650 kosztowaly powiedzmy 5 tysiecy to czesc osob by uzasadniala sens ich nabycia tym ze sa wybitnie relaksujace, jak zadne inne.
Reasumujac - audiofil zawsze znajdzie wytlumaczenie dla swojego zakupu, jakosc poprze ceną:)
ciekawosc brzmienia

Rolandsinger

• 2894 / 6351
  • Ekspert
15-05-2009, 14:13
Simly:

Price is product.

Audiofilom nie grają wcale jedynki i zera, grają głównie zera...na metce.

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6351
  • Ekspert
15-05-2009, 14:14
simply, should be.

Hi-endy sprzedane, nowe oferty wkrótce :)
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rafaell

• 5033 / 6347
  • Ekspert
15-05-2009, 14:31
Kurde kto Wam broni załozyć taka manufakturę i zbierać taka rebuchę ? Wtryskarka z padnietego Ponar Żywiec, 70 letnia frezarka Cincinati ręczna praska, góralki z Podhala z nowymi BD880PRO na uszach i mając podobny poziom techniczny co Grado; heja zbierać kasiorkę

kopaczmopa

• 786 / 6290
  • Ekspert
15-05-2009, 14:32
nikt Rafaell ale my jestesmy konsumentami a nie producentami - dlatego chyba mozemy krecic nosem?
ciekawosc brzmienia

Rafaell

• 5033 / 6347
  • Ekspert
15-05-2009, 14:33
no, palcem w bucie też

lenar_87

• 108 / 6063
  • Aktywny użytkownik
15-05-2009, 14:43
w ping ponga z rekami w kieszeniach tez mozna grac tylko do czego nas to doprowadzi? :) mnie tam klejenie sluchawek nie obchodzi... z reszta znow odchodzimy od tematu - dla przypomnienia - czy uprawnionym jest skladanie drogich sluchawek w takich warunkach? albo jeszcze inaczej - czy jestesmy w stanie to zaakceptowac?

chrees

• 1662 / 6350
  • Ekspert
15-05-2009, 14:49
lenar_87 ---> Zaakceptowało to, i nadal akceptuje, wiele tysięcy użytkowników z całego świata. Wszyscy bez wyjątku głusi z nadmiarem gotówki, no i oczywiście zmanierowani metkami ;>

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

lenar_87

• 108 / 6063
  • Aktywny użytkownik
15-05-2009, 14:59
Alez ja tak nie uwazam! Sam pare postow wyzej napisalem ze jestem zauroczony SR60 i 325i (nic wyzej nie sluchalem) tylko cholera... mogliby przynajmniej posprzatac ten garaz przed zrobieniem tych zdjec. Nie kwestionuje, faktu iz Grado to dobre sluchawki, po prostu uwazam, ze niektore ich dzialania (chocby te zdjecia czy omawiana wczesniej awaryjnosc) sugeruja, iz swoja klientele maja gleboko w zadzie.

Rafaell

• 5033 / 6347
  • Ekspert
15-05-2009, 15:01
>> lenar_87, 2009-05-15 14:43:40
Już Bismarck pisał ;że ludzi dla ich dobra nie powinno interesować jak się robi kiełbasę.

Może opiszesz nam co robisz i jakie genialne warunki masz w pracy?
Wtedy ocenimy czy warunki tego co robisz są adekwatne do tego co robisz dla innych?

Pisze to nie złośliwie miałem zaszczyt pracować w 4 pokoleniowej firmie robiącej np główne drzwi do Kościoła Mariackiego, różne wyposażenia kościołów hoteli (właściciel już nie żyje) Wyroby były bardzo wysokiej wartości artystycznej (to znacznie więcej niż kowalstwo artystyczne konkurencja tak nie potrafiła. Z Akademi Sztuk Pieknych chodzili na praktyki poznać stare technologie) Pracowałem tam na maszynach z przed 1900 roku ! A zamówienia np. szły z Ameryki południowej i grzecznie czekali na realizację. Warunki pracy miałem bardzo cieżkie np przy palenisku kużni bardzo wysoka temperatura a na hali 14 stopni i co myślisz wychodziły buble? Zobacz sobie, np moja ostatnia tam praca przy elewacji zakładu optycznego Voita na Grodzkiej w Krakowie.

chrees

• 1662 / 6350
  • Ekspert
15-05-2009, 15:05
lenar_87 ---> No w zadzie to aż tak strasznie nie mają, serwis im działa PODOBNO (nie sprawdzałem, na szczęście) nienajgorzej (na świecie). A że ceny walą z kosmosu i nie zapewniają jakości i powtarzalności na poziomie Beyera i innych, no cóz... ;)
Ale ceny to mają naprawdę nieprzyzwoite :-)

-------------------------------------------------------------------------------
.

fallow

• 6463 / 6320
  • Ekspert
15-05-2009, 15:08
No nie wiem czy tak do konca ackeptuja Chrees. Osobiscie nie znam uzytkownika Grado, ktory stawialby jakosc wykonania, klase designu oraz uzytych materialow i sposobu produkcji manufaktury Grado za wzror godny nasladowania.

No chyba, ze jednak zaraz poznam ? :)

I dlaczego zaraz, ze glusi ? Ja pisze po prostu o tym, ze GS1000 maja tez dla mnie widoczne wady poza zaletami. Czy to juz kwalifikuje je jako sluchawki dla gluchych ? Albo czy sluchawki Grado moga miec tylko zalety :) ? :))))

lenar_87

• 108 / 6063
  • Aktywny użytkownik
15-05-2009, 15:11
Rafaell kocham Twoj ton wypowiedzi... i ta troska o innych. Otoz w jednej pracy spedzam czas przed najnowsza wersja najlepszego programu do analizy statystycznej jaki swiat wymyslil, dodatkowo roboczy laptop EEE PC i komputer stacjonarny + telefon... wszystko co do szczescia potrzebne dla ludzi pracujacych w pracowniach badawczych :). Druga praca hmm... puszczajac sobie filmy w multipleksie pragne zapewnic, iz urzadzenia tam sie znajdujace sa najwyzszej jakosci.

PS. Krakowa nie lubie i za wszelkie wizyty w tym miescie z gory dziekuje. Niestety nie zobacze Twoich prac - zaluje.

majkel

• 7477 / 6350
  • Ekspert
15-05-2009, 15:35
>najnowsza wersja najlepszego programu do analizy statystycznej jaki swiat wymyslil, dodatkowo roboczy laptop EEE PC i komputer stacjonarny + telefon... wszystko co do szczescia potrzebne dla ludzi pracujacych w pracowniach badawczych :).

Tak, to rzeczywiście wystarczy w pracowni badawczej. :] Zgaduję, że pracowni badawczej z prawdziwego zdarzenia nie widziałeś.

lenar_87, lepiej napisz swoje zarobki miesięczne, bo cudzym sprzętem na własny użytek nam zaściankowym Małopolanom nie zaimponujesz. :) No chyba, że to Twoja firma, wtedy wielki szacun!

>PS. Krakowa nie lubie i za wszelkie wizyty w tym miescie z gory dziekuje. Niestety nie zobacze Twoich prac - zaluje.

A my nie żałujemy. Lenistwu i ksenofobii mówimy NIE. :)

Sim1

• 1829 / 6314
  • Ekspert
15-05-2009, 15:36
Wybaczcie muzyczne porównanie ale dyskusje toczone w tym wątku (o słuchawkach wysokiego lotu) powoli stały się dyskusjami o gumowych dzwonkach. Wszyscy już wszystko powiedzieli i z braku laku zabijają coraz częściej czas personalnymi wycieczkami.
Statystycznie jeśli policzyć - 270 stron... niech będzie 30 dyskutujących... każdemu statystycznie przyda po 10 stron wypowiedzi... czy to jeszcze ma sens? Czy jest jeszcze coś merytorycznego co uczestnicy tego wątku nie powiedzieli?

Pozdrawiam