>> szwagiero, 2009-05-14 16:01:04
>>fallow
>Sztuka jest zrobic sluchawki ktore sa bardzo rozdzielcze i szybkie, ale przy tym nie traca nic pod katem >podtrzymania zycia dzwieku.
>Po dodaniu do tego określenia "wypełnienie" rysują mi się po Twojej wypowiedzi słuchawki Yamaha YH-1000 :)
Jezeli tak by bylo w rzeczywistosci, to mysle ze zawedrowalyby na pozycje nr.1 na mojej short liscie :)
>> -Pawel-, 2009-05-14 14:47:23
Fallow, a wracając do tej płyty Kyoto Jazz Massive to czy przeszkadzają Ci na niej wyłącznie sybilanty czy ogólnie produkcja wydaje się być na GS1000 nie słuchalna nawet wycinając wokale powiedzmy?
Nie, wszystko poza sybilantami jest w porzadku. Mam wiele innych plyt ktore brzmia po prostu gorzej niz slabo na GS1000 na dowolnym systemie, ale ta plyta Kyoto jest o tyle ciekawa ze tylko na GS1000 wychodza tam sybilanty na wszystkich systemach na jakich jej sluchalem. Na dowolnych innych sluchawkach jakie testowalem lacznie z K1000, K701 i innymi modelami Grado (RS2,RS1) jest w porzadku.
>> alghar, 2009-05-14 20:36:53
fallow :) a jak na AKG 701 "wygląda" sprawa z muzyka rockową np . Rush itd ,trzeba mieć inne słuchawki ?czy Twój tor wystarczy ?
>> Rolandsinger, 2009-05-14 21:23:09
Nie chcę wyręczać Fallowa, ale z tego co wiem, rocka nie znosi i słucha tylko u mnie pod przymusem :)
Moze nie az tak, ze nie znosze. Czasem slucham Pink Floyd :))
Ale rzeczywiscie jest tak, ze rocka poza Pink Floyd nie slucham praktycznie wcale.
Moim zdaniem jednak - chociaz nalezy brac w kontekscie rocka moje zdanie z bardzo duza rezerwa - i K701, i GS1000 do rocka sie srednia nadaja. Mnie w takich klimatach bardziej pasuja takie sluchawki jak Ultrasone Edition9 lub np. uzywane przez Rolandsingera Sony MDR-V900HD itp.
>> vide, 2009-05-15 09:53:47
Witam,
moze nie w odpowiednim miejscu,ale tu wiekszość zagląda:) miał ktos możliwośc przesłuchania ic acrolink 7n-d5000 lub podobnego z acrolinków? chodzi mi o ich charakter.
Ja bylem posiadaczem Acrolinka 6N-2400II w wersji XLR, Rolandsinger ma go caly czas w wersji na RCA.
Piotr Ryka pamietam posiadal u siebie jakis (naj)wyzszy model Acrolinka :)
...a byc moze ten ktory mial Piotr to byla juz seria Mexcel ?