Wczoraj wieczorem bylem u znajomka ktory raczyl mnie ostatnio owymi owianymi legenda high endu vivanco sr470 . Sluchalismy ich na zmiane z akg k601 , dt880pro , dt880 , grado sr60 , creative aurvana life . Co prawda jego cd zadna referencja nie jest ( meridian 502.8 czy jakos tak - nie mam pamieci do symboli ) ale zagral jednak sporo lepiej niz moj denon . Nastepnie meridian wystapil w roli transportu polaczony swiatlowodem AT&T ( szklanym podobno ) z Theta . Symbolu tez niestety nie pamietam . Wzmacniaczem ,ktory wystapil w roli sluchawkowca byl znany chyba szeroko Laben . Kable do wzmacniacza to moj the first ( brzmiacy bardzo analogowo , byl dodany kiedys gratis do dcd2000ae i pma2000ae by uspokoic jakiekolwiek wyostrzenia ) , , ixos 104 ( tez chyba dosc dobrze znany pare lat temu , i jakies zlote tasmy flatline tego znajomka .
Na jego systemie najlepiej zagraly AKG K601, druga pozycje zajelu beyery ( oba modele . Grado i Cal zabrzmialy diametralnie inaczej , ja wolalem grado , kolega wrecz odwrotnie - CAL jego zdaniem najbardziej zblizyly sie do 880pro - moim zdaniem kompletnie ich nie przypomnialy . Vivanco byly w tej stawce na koncu ( naprawde staralem sie byc jak najbardziej obiektywny i nawet zmienialismy tylko dla tych sluchawek wszystkie kable i konfiguracje sprzetu , chcialem odnalesc to co byc moze pominalem przy poprzednich odsluchach , niestety nie znalazlem ) , Artur ( ten znajomy ) rowniez wskazal sr470 jako przegrane . Mimo kompletnie roznych upodoban dzwiekowych oraz roznych gustow muzycznych , wskazujac zupelnie rozbierznie na grado i CAL w przypadku vivanco mielismy identyczne zdanie .
Gosc nie ma internetu bo wolalbym by sam tu sie wypowiedzial - okreslil w podsumowaniu dzwiek sr470 jako zbyt suchy i niemrawy na wysokich i zbyt kleisty i nabrzmialy na basie , srednica krzykliwa i wyeksponowana . To jego zdanie , moje jest podobne .
Vivanco mialy za soba okolo 60h grania Reszta sluchawek juz dosc wysluzone . Moze to postawie na obrone vivanco .
Podsumowujac , te sluchawki graja tak jak \'\' wygladaja \'\' w dotyku - tanio i tandetnie . Do PC w sam raz .