@almagra, jak zrobisz sprzężenie zwrotne, to tak będzie, ale wydajności prądowej nie przeskoczysz. Ja nie osiągnę progu bólu na słuchawkach 32 omowych na OTLu z 2A3 na wyjściu. Co innego przy 250 omach i o tym pisałem. Pytałem Ciebie kiedyś w innym wątku jakich słuchawek używasz i nie otrzymałem odpowiedzi.
@fallow, transformator to nawet ja mogę zrobić jak mi ktoś maszynę do nawijania pożyczy. :) Kwestią jest jakość rdzenia. Najlepsze są drogie - amorfiki z ceiniutkich blach, np. 20~50um taśma w postaci spojonych kształtek C.
Odnośnie sugestii, że PS1000 powstały na prędce to powiem, że są one po prostu niepoważne. GS1000 były gotowe w 2005 roku, więc teoretycznie John Grado miał trzy lata na pracę nad kolejnym projektem. Czy ma choć jeden z Was podstawy twierdzić, że przez trzy lata nic nie robił, a na wieść o nowym Denonie i Sennheiserze sklecił w miesiąc lub dwa prototyp słuchawek najwyższych lotów? Bzdura. W dwa miesiące to można było opracować wersję "i" poprzedniego modelu lub modeli słuchawek, a nie nowy projekt.