W temacie hd 580 & hd600, ja bym tak nie marginalizowal roznic miedzy nimi, owszem, konstrukcyjnie sa niemal identyczne, ale brzmieniowo to nie do konca tak jest (dla mnie), co prawda tych pierwszych sluchalem jedynie wyrywkowo (wiec moge sie mylic, ale wrazenie odmiennosci brzmieniowej bylo silne),ale hd 600 posiadalem jakis czas i w porownaniu z hd 580, sa dynamiczniejsze, maja tez wyrazniej zarysowany charakter, taki pazur, hd 580 wydaly mi sie \'nijakie\' (i to nie jest zaden przytyk, wiem ze Graaf wlasnie za to je cenil), mniej rockowe i chyba nie az tak wyraziste w pokazywaniu detali (czytaj, nieco mniej gory). Dla siebie bym bral hd 600 jak nic.
Kopaczmopa
Z takimi sluchawkami jak dt 880 Pro (co prawda mam wersje bez \'Pro\') to ja bym raczej szykowal sie (majac pieniadze i checi do poprawy dzwieku) na jakis wypasiony wzmacniacz w pierwszej kolejnosci, niz na kolejne, ekstremalnie drogie sluchawki, przyznam sie szczerze, ze moglbym smialo zostac tylko z dt 880 i Rudistorem RPX-33, ale watpie bym mogl to samo powiedziec, majac przykladowo GS-1000 i Projecta :")) To tylko taka mysl mi sie nasunela do tego co powyzej napisales.