Oj coś mi się zdaje że kolega Fallow zrobi coś co jest niemożliwe! Czyli drugi raz wejdzie do tej samej wody i przeprosi się z Grado GS-1000 :) Ja nie mogłem się do tych słuchawek przekonać ale w końcu u kolegi Falowa usłyszałem ich ukryte cechy o które je nie podejrzewałem, zaczeło to naprawdę ciekawie grać.
Co do swoich Pioneerów Monitor10 nie zrobię tego głupstwa i się ich nie pozbędę, może mniej barokowy,amerykański sposób grania niż GS1000 ale i tak grają klawo. Po moim wcześniejszym wpisie może i wynika że jak dla mnie jeszcze za dużo w nich analityki w stosunku do tego jak nagranych jest więksość płyt ale nie podejrzewam żebym znalazł jakiś lepszy złoty środek.
Piotr Ryka na ukradzionym forum odnośnieW5000 pisał na przykład tak 4 Stycznia 2007
"Pastwo
Nie wspomniałem o nowych Grado, bo zapomniałem, ale tak na marginesie, to jeden z odsłuchujących Ultrasony Edition 9 wspomniał o ich porównaniu z GS-1000 i napisał, że te ostatnie, w przeciwieństwie do Ultrasonów, nie zrobiły na nim żadnego wrażenia. Z kolei Ultrasony nie wywarły żadnego wrażenia na Inżynierze, a Piter utyskuje na ATH W5000"
Tutaj link do W5000
http://www.geocities.jp/mister_terch/audiotechnicaATHW5000.htmlNowości słuchawkowe wtym linku
http://www.geocities.jp/mister_terch/MemoMain.htmlCiemna średnica opisywana przez Pitera Z wynika z dołka który widać na wykresie czyli kolejny wzmacniacz do wyprostowania tej ułomności i po sprawie ;)
Piter Z to wyrażnie opisuje ale on zauważa inne plusy wstosunku do Grado GS-1000 które miałem wtedy okazję słuchać (Grado według mnie wtedy grały bardzo kiepsko)
Zaznaczam to nie były TE GRADO GS1000 które słuchałem ostatnio u siebie z kolegą Fallowem na Rudistorze z DAC CEC DX51 z napędu Kenwooda DP-X 9010
Piter Z na ukradzionym forum pisał 6 Stycznia 2007
" tak przy okazji dopisze cos o w5000 (zawsze zapominam czegos dopisac:) - otoz owa dokladnosc o ktorej wspomnialem odnosi sie do tego ze instrumenty sa niesamowicie rozseparowane w tzw. headstage i bardzo wyraznie "rysowane" - dzwieki wogole niezlewaja sie ze soba istnieja poprostu na scenie i graja razem tworzac muzyke - odnosnie srednicy to musze jedynie potwierdzic zle informacje czasami jest ona rzeczywiscie strasznie dziwna - niewiem jak to wytlumaczyc ale to tak jakby na 90% plyt srednica byla nagrana tak ze poprostu nietrafia badz niewykazuje zadnych wad ale na pozostalych 10% slychac jakby sluchawki mialy jedna mala gorke(bardzo waska w pasmie ) oraz jeden albo 2 dolki (jeszcze bardziej waskie ) w zakresie srednicy - takze konkluzja jest taka ze sluchawki te brzmia jak brzmia poniewaz jest troszke duzo gory w porownaniu z dolem i srednica +basem, bas jest jak najbardziej ok jezeli chodzi o ilosc i jakosc (sa na innych forach info ze niby jest go malo a ja porostu twierdze ze jest go tyle co trzeba - niejest on podbity jak lubi duzo ludzi ) oraz maja ten problem srednicy a przy tym sa niesamowicie szybkie i dokladne oraz calkowicie "przezoroczyste"
Ja wtedy 28 Października 2007 tak pisałem na ukradzionym forum o W5000
"4.Grado GS1000 słuchane przez nas na tym samym systemie mimo niesklejania sceny muzycznej (ok 250 godzin wygrzewania)mogły mieć słabo rozciągnięty dół ale nie tak koszmarnie jak w Audiotechnicy W5000; dla czego powód jest banalny potężne nakładki wokółuszne Grado które nie dyscyplinowały dokładnego ustawienia na głowie przetworników (już kiedyś pisałem słuchawki dla" luzaków" jak wrzucisz na głowę tak się będą trzymały) -mógłbyś je słuchać w czapce z daszkiem skręconym w bok jednego ucha ;)
5. Audiotechnica W5000 blade jak cholera bas jak wyżej AKG K701 to przy nich demon basu to co ty nazywasz rozkrzyczaną średnicą mnie przypominało słuchawkę ze starego telefonu one powinny służyć do audycji słownych anie do słuchania muzyki Słuchana na nich muzyka była bez jaj to jak słuchanie mruczącej po cichy Diany Kraal z dodatkowo mocno ściszonym wzmacniaczem."
Tyle przypomnienia dla kolegi Fallowa ale życzę szczęścia, i sensownie wydanych pieniedzy, jakbyśmy nic nie próbowali nie było by postępu dobrze dla wszystkich że Falow masz takie zapędy
Pozdrawiam
Rafael
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------