Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

fallow

• 6457 / 6052
  • Ekspert
05-01-2014, 10:07
Osobiscie szedlbym w WA5LE i jakis upgrade lub upgrade\'y.

maccoo

• 162 / 4371
  • Aktywny użytkownik
05-01-2014, 10:16
Fallow, dzieki-a to jest interesujaca opcja ;) Biore sie za czytanie

fallow

• 6457 / 6052
  • Ekspert
05-01-2014, 10:35
Jacka Woo moge osobiscie polecic za swietny kontakt i mozliwosc dogadania sie w sprawach przesylki na podstawie wlasnych doswiadczen, gdyz kupowalem kiedys od niego WA2, swoja droga swietny wzmacniacz - ktorego niepotrzebnie sie pozbylem :)

mirek10

• 1217 / 4582
  • Ekspert
05-01-2014, 11:19
Te sluchaki tak graja, ze temu panu okulary spadly z nosa:
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0195/8522/products/FloatQA_5-1.jpeg?v=1356707825

maccoo

• 162 / 4371
  • Aktywny użytkownik
05-01-2014, 12:52
Synthax - w tej chwili źródło to mój najmocniejszy punkt systemu. Słyszałem jak potrafi grać Eximus w dobrym torze i wzmaku na 300b i nie brakowało tam "tkanki" ;) Przez ostatni rok podobnie jak Ty przesłuchałem ponad 20 źródeł poza takimi z przedziału 20k+ no i Twojego lampizatora nie słuchałem ale jestem w pełni usatysfakcjonowany tym co mam - jedynie transport wymaga doszlifowania tylko to będzie raczej poprawa istniejących już cech a nie dołożenie czegoś kompletnie nowego. Chyba, że Twój Lampi mnie zachwyci to kupię.. v5 ;)
BP miałem u siebie dość długo i po bezpośrednim porównaniu Virtus 01 okazał się mieć więcej klasy lub po prostu lepiej wpasował się w mój gust. Inna kwestia że napędzając Black Pearlem HE-500 po prostu go spaliłem trzy razy - ale to chyba przez moją prośbę do Majkela o wysłanie mi wersji bez zabezpieczeń ale lepiej grającą - można powiedzieć, że bezkompromisową ;) Mam nadzieję posłuchać w marcu headonica. Zobaczymy ;) Wierzę, że może być ciekawszy niż Bacoon.

Fallow - poczytałem i piszą, że średnio to woo gra z ortho co mi się wydaje dziwne - w końcu WA5 ma wyjścia nawet na K1000. Chyba, żeby HE-6 czy LCD podpiąć do tego wejscia. Dobrze kombinuję?

brodacz

• 1780 / 4017
  • Ekspert
05-01-2014, 13:13
Maccoo

HE-6 raczej tam gdzie K1000 ( maja one odpowieni kabel w komplecie aby je podlaczyc przez xlr) bo potrzebują podobnie dużego pradu.Audeze nie sa aż tak żarłoczne wieć przez jack powinno wystarczyć.
Ze względu na możliwość zasilania K1000 i HE-6 brałbym pod uwagę tylko wersje z tym właśnie wyjściem.

Te Woo wydaja się być bardzo ciekawe lecz ja bynm się 3 razy zastanowil przed zakupem tak dużego i tak ciężkiego wzmaka którego w razie awarii będziesz muzial odsylac do USA.
Wzmak wraz z PSU wazy 33kg dolicz odpowiednie zapakowanie i wychodzi Ci co najmniej 2000zl. za odpowiednią  wysylke do Ameryki.

maccoo

• 162 / 4371
  • Aktywny użytkownik
05-01-2014, 13:42
Czyli sugerujesz szukanie dystrybutora i sprzętu z kraju, ew z UK?
Dla porządku odnośnie BP muszę dodać, że porównanie z Virtusem robiłem na DAC-u strojonym przez Majkela, słabszym iż DP1. Podejrzewam, że teraz BP wypadłby inaczej choć Virtus też ładnie odpowiada na zmianę źródła więc walka byłaby na poziomie ;)
I jeszcze jedno - z ciekawości podpiąłem stare kable (real cable i klotz) w miejsce signature. Jakby ktoś wyciął część informacji z sygnału ;) Znikły prawie pogłosy, dźwięk stał się matowy i płaski. To tak gdyby komuś przyszło robić porównania na kabelkach za dychacza z allegro ;)

Synthax

• 2323 / 4301
  • Ekspert
05-01-2014, 13:43
Hej Maccoo,
Tytuałem wyjaśnienia: Napisałem w kontekście ogólnym, nie stricte do Ciebie. Po prostu tak się rozmarzyłem co był zrobił z taką kwotą :)

Corvus5

• 2596 / 5549
  • Ekspert
05-01-2014, 13:44
Jeżeli to był powszechny Klotz głośnikowy, to się nie dziwę. Na ucho największa pojemność ze wszystkich kabli, jakie słyszałem. Pogłosy znikają, mat na średnicy, mało energii w muzyce.

maccoo

• 162 / 4371
  • Aktywny użytkownik
05-01-2014, 13:58
Sythax, luzik. A na marginesie - sprzęt audio, nawet ten z wysokiej półki jeszcze nie jest taki drogi. Jak przychodzi mi wymienić sprzęt w firmie, który na moje pasje zarabia to jest dopiero ból dupy ;) Dzisiaj na fali rozkminek niedzielnych doszedłem do wniosku, że ceny sprzętu foto z segmentu pro to jest dopiero przegięcie ;)

majkel

• 7477 / 6082
  • Ekspert
05-01-2014, 14:14
Ja nie widzę problemu, żeby Woo Audio naprawił ktoś w Polsce. Bez urazy, ale konstrukcje lampowe są proste w naprawach, bo nie trzeba specjalistycznych lutownic, rozlutownic z wymiennymi końcówkami, dysz z gorącym powietrzem i innych cudów pod SMD. Ja zwiedzałem wnętrza WA6 SE oprócz innych konstrukcji lampowych, popełniając im poprawki lub naprawy przy okazji. Uważać tylko trzeba na wysokie napięcia tu i ówdzie, gdy wzmak jest pod prądem.

Poza tym taka prawda, że im lepsze źródło, tym mniej istotna obecność lamp w torze. U mnie nie ma i nie będzie, no chyba że w systemie głośnikowym okażą się niezastąpione, ale to inny temat na przyszłość.

maccoo

• 162 / 4371
  • Aktywny użytkownik
05-01-2014, 14:40
Majkel, a co powiesz na lampy w źródle? ;)

Corvus5

• 2596 / 5549
  • Ekspert
05-01-2014, 15:03
Hot air jest powszechnie dostępny. Sam ostatnio dokupiłem kolejną stację, żeby mieć hot air. Gorzej, że nigdzie nie dostałem pasty z cyną. Mimo tego bałbym się lutować ES9018. Układy lampowe to nie ta skala. W dodatku elementy przewlekane maja opisy, a SMD już nie.

Same lampy mają ponoć (podkreślam to, bo nie projektowałem nigdy niczego na lampach) proste schematy, a to samo w sobie jest zaletą, gdyż jest mniej źródeł szumów, itp.

Maccoo, DAC na lampach? Może prędzej konwersja I/V?

fallow

• 6457 / 6052
  • Ekspert
05-01-2014, 15:40
Macoo o tym DACu to pisal tak ogolnie, ze lampowy. Przeciez w tych DACach jedynie wyjscie czasem jest na lampie.
Moim zdaniem trudno jest uogolniac bo jeden DAC (jako urzadzenie) gra tak swietnie, ze mu tam zadnej lampy nie potrzeba, a drugiemu ta stereotypowo lampowosc pomoze.

Osobiscie preferuje rozwiazanie minimalistycznego DACa - im mniej elementow tym lepiej, natomiast lubie kreowac sobie brzmienie lampowym wzmacniaczem, ja lubie bajkowosc czy romantyzm - czy niech sobie to nazwie kto jak chce. Jezeli mialbym postawic na suchy naturalizm to pewnie i wzmak bylby tranzystorowy, tylko dla mnie takie purystyczne podejscie jest mniej wiarygodne niz bajkowe.

Podobnie jak wole impresjonistow czy tez kino ocierajace sie o surrealizm, "prawdziwe zycie" to mam na codzien, nie po to buduje swoj zestaw zeby miec realizm, ja tu piekna szukam ;)))

fallow

• 6457 / 6052
  • Ekspert
05-01-2014, 15:41
Innymi slowy, nie po to sie w to hobby bawie, zeby mi proza zycia wyszla z obcowania z muzyka :)