Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

domzz

• 1113 / 6025
  • Ekspert
25-04-2013, 23:02
>> Rolandsinger, 2013-04-25 20:00:02
A cabrio ma ładowność TIRa?
Większość związków małżeńskich to kpina, sztafaż, tani teatr, ludzie nie rozwodzą się tylko ze względu na dzieci lub/i finanse.
Ktoś wyczerpująco rozwinął tę myśl:...

Roland, Ty to na poważnie piszesz?
Zazwyczaj w pary wiążą się ludzie na tym samym poziomie intelektualnym, z podobnymi zainteresowaniami (czasami wystarczy, że mają całkowicie inne pasje, które wzajemnie akceptują). Jeśli mają podobny intelekt, to sprawy materialne schodzą na dalszy plan. Zazwyczaj też, zwyczajnie się sobie podobają. Czasami nie musi to być zauroczenie fizyczne. Jesteś, o ile dobrze pamiętam psychologiem z wykształcenia, więc zajrzyj wewnątrz swojej osobowości i odpowiedz sobie dlaczego przyciągasz te niewłaściwe kobiety, a te doskonałe jakoś Ci umykają. Powodzenia!

lancaster

• Gość
25-04-2013, 23:12
Roland, zostan gejem. Nie bedziesz mial problemu z kobietami.

zdezintegrowany

• 1278 / 4903
  • Ekspert
25-04-2013, 23:18
>> lancaster, 2013-04-25 23:12:17
Roland, zostan gejem. Nie bedziesz mial problemu z kobietami.

... ekspert się znalazł ;)

zdezintegrowany

lancaster

• Gość
25-04-2013, 23:54
o, zdezi jesteś :-) Jak to mówią : uderz w stół ... :-)))

zdezintegrowany

• 1278 / 4903
  • Ekspert
26-04-2013, 00:00
lan  --> ileż się można czochrać z magusem :)

zdezintegrowany

lancaster

• Gość
26-04-2013, 00:19
sam sobie musisz odpowiedziec na to pytanie :-)

majkel

• 7477 / 6108
  • Ekspert
26-04-2013, 09:39
Ja poproszę obecnie aktywnego moderatora o przeniesienie tego całego wątku partnerskiego w bardziej ustronne miejsce.

Tak na marginesie - jako osoba w trakcie procesu rozwodowego, niektóre konstatacje czytałem z politowaniem i rozbawieniem.

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
26-04-2013, 10:07
Majkel, tak więc już wiesz, że wielkie ideały są cudowne, gdy się o nich z nadęciem mówi bądź czyta. Jeśli mamy realizować je w pojedynkę, to się może udać - np. zamarznąć na K2, to się da zrobić. Jednak gdy w grę wchodzi druga osoba i to kobieta, która w miażdżącej większości nie myśli abstrakcyjnie, to nie ma prawa się udać. Albo jest farsa, lewitacja, albo o wiele lepiej jest podziękować sobie w porę niż gorycz przepełni szalę i życie zamieni się piekło.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

zdezintegrowany

• 1278 / 4903
  • Ekspert
26-04-2013, 11:10
Rolandsinger -->

widzę że bliskie Ci są poglądy Otto Weiningera :)

zdezintegrowany

magus

• 20990 / 6111
  • Ekspert
26-04-2013, 11:21
majkel,

a miałem 2 godziny temu napisać, że niepotrzebnie dajesz Rolandowi broń do ręki....

żeby on jeszcze grał fair, ale przemawia przez niego "zgorzknienie" ( ;-) ) i widzi tylko porażki
i z góry wie, gdzie leży wina - tak mu pasuje do smutnej teorii

p.s.
powodzenia - cokolwiek to w twoim przypadku znaczy

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik

"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie
Odszedł 13.10.2016r.

magus

• 20990 / 6111
  • Ekspert
26-04-2013, 11:24
zdezi,

a Wieninger skończył jak skończył - dowodząc tym samym... no właśnie, czego? :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik

"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie
Odszedł 13.10.2016r.

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
26-04-2013, 11:31
Ależ ja wcale nie promuję negatywizmu w stosunkach d-m, wręcz przeciwnie - każdej rzeczy właściwą dać należy miarę. Dobry stosunek do kobiet ma np. S. Berlusconi, G. Clooney czy M. Jagger - ani ci panowie, a tym bardziej dziewczęta, z którymi wymieniają się, mimo upływu lat, płynami ustrojowymi nie są w tej relacji poszkodowane. Wszyscy są happy - w końcu o to chodzi.

A że do zbudowania takich szczerych i obopólnie korzystnych relacji potrzebne są facetowi zadrukowane papierki w odpowiedniej liczbie, no cóż, do roboty Panowie!

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

zdezintegrowany

• 1278 / 4903
  • Ekspert
26-04-2013, 11:37
Rollandsinger -->

spanie z kurewkami zawsze kosztowało ...
teraz rozumiem dlaczego nie masz wypasionego zestawu grającego i skąd ta ideologia :)
pozdrawiam

zdezintegrowany

magus

• 20990 / 6111
  • Ekspert
26-04-2013, 12:24
Roland

nie kombinuj, tylko przyznaj uczciwie - chodzi ci o to, że żony powinny być wspólne :)

takie są zgorzkniałe konstatacje socjopatycznych macho (bez urazy :) )
którzy zamiast przywalić feministce, a żonę przytulić, to postępują dokładnie na odwrót :))

Odszedł 13.10.2016r.

Kraft

• 448 / 6070
  • Zaawansowany użytkownik
26-04-2013, 12:28
Roland ma po części rację, choć niepotrzebnie filozofuje i zapuszcza się na inne rynki. Wystarczy trzymać się branży audio by udowodnić, że poziom "szajby" w niszy słuchawkowej niebezpiecznie zbliża się do tej z rynku kablarskiego. Bo czy ktoś jest w stanie racjonalnie wytłumaczyć dwukrotną różnicę w cenie między K701 i K-702 65th Anniversary, LCD-2 i LCD-3 albo obecnym i poprzednim flagowcem Staxa? Czy ktoś z ręką na sercu przyzna, że wartość włożonej pracy i materiałów w dwa produkty przedstawione niżej na zdjęciach jest choćby zbliżona? No właśnie...