Hehe... :))
Juz prosze nie przesadzac z tym slodem i mnie podpuszczac w tak niecny sposob ;)
Tak obecnie slucham na K550 ale nie uwazam ich za sluchawki wybitne czy tez za zadne objawienie etc. Co do reszty toru, to jest nim zintegrowana karta dzwiekowa z moja plyta glowna Azalia a co do wzmacniacza to jest nim dziurka z wyjscia audio na plycie glownej. Oprocz tego mam jeszcze bardziej mobilny odtwarzacz w postaci smartfona - htc sensation. Nie posiadam zadnych interkonektow ani lamp czy tez zadnych audiofilskich pomagajek. Systemy na ktorym slucham to Windows 7 i Gentoo Linux. Zero specjalnej konfiguracji systemu, zadnych watpliwego sensu dziwnych odtwarzaczy.
Moze powiem troche o K550 bo to chyba jedyny element mojego "systemu" o ktroym warto cos wspomniec :D :)
Otoz mam je juz kilka miesiecy - nie mam bladego pojecia czy sie wygrzewaja czy nie, gdyz nie mialem okazji porownywac ich do swiezego egzemplarza. W zasadzie to nie czuje takiej potrzeby bo czas mozna wykorzystac po prostu na sluchanie lub cos pozytecznego :))
Jak dla mnie sa bardzo wygodne, chociaz wolalbym mimo wszystko welur. Nie moga sie rownac z K701 pod wzgledem otwartosci, ilosci powietrza czy lekkosci kreowania przestrzeni ale bija je wyraznie pod wzgledem precyzji, czystosci, klarownosci. Maja slyszalnie mniej rozdzielcza i barwna gore niz K701 za to wyraznie lepszy pod wieloma wzgledami bas. Wydaje mi sie, ze rowniez srednica jest pelniajsza, bardziej dzwieczna i lepiej wywazona (nie ma tej gorki na wysokiej) co w K701. Gdyby jeszcze mialy gore K701 - bylbym bardzo zadowolony.
W stosunku do mouich ulubionych SRH940 brzmia naturalniej jak na moj gust, jednak przegrywaja kiedy zaczyna sie nie sluchac calosciowo a rozbierac przekaz na czynniki pierwsze. Sa wtedy po prostu gorsze. Jednak komfort jest wiekszy.
Nie wiem czy zostane z nimi na dluzej poniewaz jak juz wspomnialem moja skora woli jednak welur, mimo ze pady AKG sa bardzo dobrej jakosci, to jednak nie jest to co welur. Oczywiscie wiem, ze sa uzytkownicy ktorzy lubia tylko skore a welur im nie podchodzi.
Moglby tez miec troche wiekszego kopa ale to jest mniejszy mankament niz lekki brak rozdzielczosci na gorze pasma. W sumie do tego braku tez sie juz przyzwyczailem.
Chodza mi po glowie T70 ale sa drogie :D:D :) Nie wiem czy jestem obecnie w stanie zaakceptowac psychicznie wydanie takiej kwoty na sluchawki ;)) T90 tez wydaje mi sie ciekawe gdyz zawsze lubilem DT990 ale do nich pewnie znow trzeba by miec jakis system czy wzmacniacze. Nie jestem teraz na tym etapie - jestem na audiofilskich wakacjach :)