Sprostuję w takim razie ;) Dynamiki takie jak Akg 701/601 , Bayerdynamic 990/880 i niżej, Sennheiser Hd800 (z wymienionych przez kolegę patrykvel te słyszałem) Hd650/Hd600 , Grado Rs2/325i, Denony A-D5000/2000 oraz Audio technica Ath W1000, Ath- m50, Różnorakie Shure no i super audiofilskie wykwinty CAL czy Philipsy SHP5401 ;) (wymienione słyszałem)
He-500 to świetne allroundery, przyznaję że wyjątkowo trafiają w mój gust ale z pewnością da się znaleźć na rynku dynamiki przewyższające je w jakimś aspekcie brzmienia. Nie są ultra przejrzyste, wśród wymienionych w poście wyżej z pewnością któreś mają bardziej magiczną średnicę i więcej tzw powietrza (He-500 stawiam brzmieniowo najbardziej koło trójki Sennheisera przy czym całościowo brzmią lepiej). Po prostu gęba się cieczy nieważne czy słucham Armstronga z Ellą, Trentemollera, Guns and Roses, Lady Pank czy Vivaldiego od Telarca albo Kari Bremnes i Yello. No i mają cechę, którą ciężko mi zdefiniować bo nie wiem czy określenia dynamika, potęga, drive, muzykalność będą odpowiednie .....po prostu lubią grać (najlepiej głośno ;) ), przypominają mi trochę brzmienie aktywnych głośników ATC - porządnie je rozpędzisz i mimo pewnych niedoskonałości nie myślisz, nie analizujesz tylko cieszysz się muzyką, a to chyba najtrudniejsze w tej zabawie.
Pozdrawiam