>> MAG, 2011-05-24 17:13:37: ...Znam ten rodzaj podekscytowania , człowiek wszystko chce zobaczyć, dotknąć, posłuchać -choc z tym ostatnim to raczej nie wychodzi za dobrze więcej wtedy WIDZIMY Oczami;)<<
Z tego co opisujesz już dawno wyrosłem; to dla mnie nie pierwszy raz taka wystawa. A taktyki i zalecenia sprzedawców nie obchodzą mnie zupełnie, sam wyrabiam sobie opinię. T1, Hifiman 5 i 6, Us E8-E10 słuchałem już wcześniej i porównywałem. Nie powiem, że HD800 ze swoją znakomitą technologią to jakieś bliżej nieokreślone plastiki. Zależy z czym grają - z EternalArts są świetne.
Rafaell, zdziwisz się, nie jestem uprzedzony, a E8 z tym kopytkowym zwierzątkiem za prawie 3T EUR nawet zupełnie dobrze pasowało. W ogóle jakoś E8 podchodzi mi bardziej do mojej muzyki jak E10. Ale nie porównujmy do elektrostatów czy LCD-2.
Zibra, Hifiman słuchałem wiele typów na ich stoisku, rozmawiałem też z tym Chinczykiem, szefem fabryki. Zupełnie nieźle grają nowe 5LE, co do 6-ki mam opory, słuchałem też 500-ki. Wykonanie wszystkich jest dość przeciętne. Nie będę pisał co mi się w dźwięku nie podoba, bo warunki odsłuchu akurat na ich stanowisku dalekie były od idealnych.
Poza tym każdy słyszy inaczej i nie chcę tu być wyrocznią powodującą ślepe zakupy. Mogę tylko powiedzieć że osobiście, żadnego Hifimana pod choinkę bym sobie nie życzył.