>> fallow, 2011-05-10 10:52:06
Skad mamy wiedziec, co sie Tobie wydaje ? :)
-------------------------------------------------------------------
No tak, żeby grały jak nie-Grado, lub jak kto woli jak "popsute Grado" tj. bez wycofania średnicy, z dobrą dynamiką, bez buczącego basu itd... Czyli to co występuje w przyrodzie niezwykle rzadko ;))
Co do dalszej części Twojego zapytania:
- GSy czy PSy - raczej PSy;
- ile godzin maja przebiegu oraz jaka technika byly wygrzewane - docelowo sprzęt ma służyć do słuchawek z przebiegiem >500h wygrzewanych techniką GRADO_Fana z moimi drobnymi modyfikacjami;
- ile dni z zalozenia przywyczajaly sie do nowego wzmacniacza - najlepiej gdyby polubiły go max po 2 dniach;
- wilgotnosc powietrza/warunki atmosferyczne - wilgotność umiarkowana, warunki - wiosna, lato, jesień, zima, ew. mogą grać słabo w środku lata podczas upałów, na taką okoliczność raczej przewiduję mniejsze modele;
- kszalt malzowiny usznej - o to trzeba się zwrócić do Themadcuba, z tego co wiem nie mam większych anomalii;
- wiek sprzetu i ktora reka robil go Pan Woo - ma być nówka z najświeższej produkcji, a czy wcześniej Pan Woo był leworęczny, a teraz jest praworęczny to tego nie wiem;
- ilosc upgrejdow - wszystko na maxxa;
- rodzaj instalacji elektrycznej w domu i srednie parametry na jakich pracuje Twoja elektrownia - posiadanie gniazdek z prądem 230V/50Hz i uziemieniem wystarczy?
- w koncu mozesz opisac tez co Ci sie wlasciwie wydaje - no to mi zabiłeś klina :P
- czy jest to dla Ciebie duzy wydatek - do 5K przeboleję;
- cala otoczka psychologiczna audiofil - wydatek - odbior nowego sprzetu - mmhhm...czyli kurde co?!
- jakiej muzyki sluchasz na nich najczesciej - tej, którą lubię najbardziej :P
- jakie masz do nich zrodlo - docelowo planuję: transport 1212m->Toslink Beresford->lampucera;
- jakiego uzywasz okablowania - miedzianego;
- w jakiej astmoferze sluchasz na nich muzyki oraz mniej wiecej profil psychologiczny - zwykle po mokrej robocie, profil...hmmm...coś tam w aktach wspominali o niepoczytalności...
A tak na poważnie, to skoro na WA6 grały połowicznie to mogę się domyślać, że wersja SE może być bardzo trafnym wyborem. 2W na kanał przy 32 ohmach powinno być wystarczające, oby tylko nie było problemów z tym całym tłumieniem czy jak to się tam zwie, o czym pisał Majkel...