Piotrze,
Problem w tym, ze ja nie sluchalem fabrycznych GS-1000 z Piterem, jedynie Piter przywolywal swe wspomnienie z ich duzo wczesniejszego odsluchu w Krakowie (?) kiedy u niego wizytowalem pierwszym razem (potem on byl u mnie i sluchalismy na moim sprzecie jego topowej Audiotechniki i moje Beyery dt 880), Grado z kablem od Stefana, graja w stosunku do tych z BD (odnoszac do momentu tych pierwszych godzin) raczej bardziej otwarcie, nieco jasniej, precyzyjniej, mniej tego zamglenia w tle, szczegolowiej (?).. nie bylo by byc moze problemu mi ich porownac w samych myslach, gdyby nie to, ze te GS-1000 na BD mocno sie zmienily brzmieniowo w ostatnich dwoch tygodniach nim mi pechowo padly, niestety nie zdazylem sie oswoic z tym ich nowym obliczem, bo nie bylo kiedy specjalnie (gdy graly na tych ultra wysokich poziomach glosnosci -celem nalezytego wygrzania-, nie dalo sie zwyczajnie sluchac)... No i dla mnie porownanie wobec tego koncowego okresu juz wyglada (chyba) nieco inaczej, mniej wyraziscie...poczekamy zobaczymy, i tak strasznie zarobiony teraz jestem, zupelnie nieczasowy, przepraszam za te nagle wpadanie i wypadanie z forum :"))