>> Corvus5, 2011-02-01 16:40:40
Przymierzanie E8 do MDR 7509HD to wg mnie zupełnie inna liga. Te pierwsze mogą grać, a te drugie to tragedia. Ale skoro 7509 opisana jako słuchawki monitorowe, tak jak się bodajże opisuje K280 i K271, to coś w tym jest, bo dla mnie to one wszystkie nie potrafią grać, a tylko trzaskać ;)
No cóż zależy czym te słuchawki napędzasz, z tego co pamiętam to niczym szczególnym+ EQ. Co do Sony to jednak moim skromnym zdaniem są lepsze od tych AKG. Masa studiów nagraniowych w USA używa Sony (głównie dla muzyków grających w studio). Nie chcę dla kontrastu pokazywać co mają np. nasze regionalne stacje radiowe czy studia nagraniowe. Tak że kolego te Soniacze to dla naszych stacji radiowych High end :)
A że specyficznie grają to musiałem się przekonać w dłuższym czasie gdyż mimo to miały sporo plusów dodatnich :) Najlepszy przykład zakochania to kolega asmagus który teraz też już słucha na czymś z wyższej półki. MDR 7509HD znalazły u mnie w domu kapitalne zastosowanie-są idealne do oglądania filmów obco jezycznych w wersji oryginalnej;na prawdę są do tego celu kapitalne mam referencje od dzieci :)