Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
16-01-2011, 21:42
4. Pozbyłem się zatem niezłych słuchawek, ale w zamian zyskałem małe zgrabne komputerowe głośniczki...

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
16-01-2011, 21:43
Wierzycie w "pecha"? Ja nie :D

.

A.H.

• Gość
16-01-2011, 21:47
Mit freundlichen Grüssen
A.H.

.............................................................................
Maine damen und herren, hier ist wunderbar !

wiktor

• 2503 / 6110
  • Moderator Działu Słuchawki
16-01-2011, 21:48

>> chrees

:(

Zwróć się do Pana Sebastiana z Audio Grobel, na pewno znajdzie jakieś rozwiązanie.

A.H.

• Gość
16-01-2011, 21:51
Padło w miejscu chyba najbardziej narażonym na uszkodzenia zmęczeniowe.

Mit freundlichen Grüssen
A.H.

reactor

• 1649 / 5551
  • Ekspert
16-01-2011, 21:51
Krzychu strasznie mi przykro z obydwu powodów! Choć z tego pierwszego nie aż tak bardzo jak z tego drugiego :( Można wymienić ten pałąk?

reactor

• 1649 / 5551
  • Ekspert
16-01-2011, 21:53
BTW jak to się stało, spadły Ci?

Sim1

• 1829 / 6074
  • Ekspert
Uuuu szczere wyrazy współczucia, w szczególności w związku ze Staxami.

A.H.

• Gość
Założę się, że to nie od upadku.

Mit freundlichen Grüssen
A.H.

reactor

• 1649 / 5551
  • Ekspert
16-01-2011, 21:58
Upadek faktycznie wydaje się najmniej prawdopodobny, wygląda to na "przegięcie" dosłownie i w przenośni.

reactor

• 1649 / 5551
  • Ekspert
16-01-2011, 22:15
W związku z tym przykrym wydażeniem naszło mnie na małą refleksję. Takie rzeczy najwyraźniej zawsze przytrafiają się porządnym ludziom! Krzysztof niewątpliwie do tej grupy należy i o jego "poczciwości" (przepraszam jeśli uraziłem) świadczy fakt, że nie postanowił stworzyć mauzoleum* dla swoich precjozów słuchawkowych tylko jeździł z nimi na spotkania, suchał dniami i nocami a nawet udostępniał zestaw kolegom - aż się w końcu chłopina doczekał nagrody za swe dobre uczynki. Smutne to i pokrzepiające zarazem.

*Gdyby ktoś złośliwy dopatrzył się w tym zdaniu odniesień do "mauzoleum" Wiktora to uprzedzam, że absolutnie nie było zamiarem autora tworzenie takowych odniesień. Autor Wiktora bardzo podziwia i szanuje.

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
16-01-2011, 22:15
Trudno w to uwierzyć, ale normalnie zdejmowałem je z głowy...
Zastanawiałem się nad opcją serwisową i tu moje myśli popłynęły ku pałąkowi od Staxów 507, czy byłbyś Wiktorze tak dobry i rzucił okiem, czy są one identyczne oprócz systemu blokowania położenia? Ten w 507 wydaje mi się wręcz zbawieniem po zsuwających się 404.
Pominąwszy niespotykane nagromadzenie awarii i katastrof pomyślałem sobie, że może to Bóg stara się do mnie przemówić, a ja - stary zatwardziały ateusz - nie słyszę Jego czystego i mocnego Głosu, który mówi do mnie:
- Kup wreszcie SR-507 ;)

.

alghar

• 639 / 5822
  • Ekspert
16-01-2011, 23:28
"Kup wreszcie SR-507"  chyba  niezła myśl  jeśli  wzmacniacz Staxa " uciągnie" albo jakieś Omegi :)

Radical

• 721 / 5413
  • Ekspert
17-01-2011, 17:02
Chrees sorry że tak żeruje ale jak Ci padły słuchawki to chętnie przyjmę Twój wzmacniacz ;))

A tak na serio to sam pałąk nie powinien być jakoś kosmicznie drogi (mam nadzieje).

chrees

• 1657 / 6110
  • Ekspert
17-01-2011, 21:30
Rozmawiałem dziś z firmą Grobel Audio (numer komórkowy podany na stronie http://www.audio.grobel.com.pl/index.php?contact ). Reklamacji na pęknięty pałąk raczej mi nie uznają, ja sam do wczoraj byłem święcie przekonany, że to jest solidny plastik, a raczej nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać, że nie potraktowałem pałąka jako przyrządu kulturystycznego... Tym niemniej najprawdopodobniej nie zbankrutuję zamawiając pałąk od SR-507, z naciskiem na "najprawdopodobniej" :)
Człowiek, do którego się dodzwoniłem (Sebastian Grobel, Wiktorze?) okazał się osobą miłą i kontaktową*. Rzecz cenna, ponieważ w dzisiejszych czasach raczej deficytowa :)

* Jutro powinienem poznać cenę pałąka, więc zobaczymy ile mi pozostanie z dzisiejszego miłego wrażenia ;>

.