Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

lancaster

• Gość
09-01-2011, 13:18
"Najpierw może pilotażowo kolego sobie swój watek rozpierdol !!! "

Jestem zdania zeby tego nie robić, ale sprawdzam na życzenie i wg. pomysłów człowieka który uważa ze tak moze byc i nie ma  w tym nic złego.
Pretensje ewentualne do Piotra albo do majkela.
Pomysłodawców takiej wizji :-)

lancaster

• Gość
09-01-2011, 13:19

Rafaell, mówiąc krtótko przekonali mnie :-D

Max

• 2204 / 5607
  • Ekspert
09-01-2011, 13:19
>> majkel, 2011-01-09 12:25:36
Max, komentarz był do jednego z nowszych dzieł naszego "skromnego" kompozytora, które to słyszałem i widziałem fragment zapisu nutowego. Według mnie nie potrzeba orkiestry, żeby generować jednostajny hałas choć wiadomo - brzmienie będzie inne."

Dla porzadku prosze o podanie o jaki utwor chodzi, zeby mozna sie bylo odniesc merytorycznie.
VIII symfonia, czy koncert fortepianowy (choc slaby) "jednostajnym halasem" w zadnym razie nazwac nie sposob.

Ale, tu sie znowu jakas grubsza afera szykuje, to chyba zabieram Mistrza Krzysztofa i ide z corka skladac puzzle ;))

Rafaell

• 5033 / 6107
  • Ekspert
09-01-2011, 13:23

>> lancaster, 2011-01-09 13:19:25

Rafaell, mówiąc krtótko przekonali mnie :-D  

Ci ONI

ja ja naturlich                            

ogorek

• 855 / 5450
  • Ekspert
09-01-2011, 13:26
Dzięki tej "kłotni" poczytałem trochę o Raysonic-u i Doc Lectorze. Obydwa są opisywane jako muzykalne, gęsto grające. Ktoś podłączał do nich ... BP ... i np T1. BP jawi mi się jako dosyć transparetny wzmacniacz i ciekaw byłbym takigo połączenia.

Moze tak na kolejny meeting (Poznanski lub w-ski) posłuchać różnych wzmacniaczy i słuchawek z tak zacnych źródeł ?

Czy w ofercie DL jest jakis DAC z całkowicie asynchronicznym USB, własnym zegarm (zeby taktowanie było po przesłaniu danych via USB), z osobnym dedykowanym zasilaczem ?

Jak policzę sumę obecnych komponentów (hiFace Evo, kable, Audionemesis VLE, kable, zasilacz CIAudio do EVO) to takie all1One byłoby dobrym połączeniem jakość/cena
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

Cypis

• 2479 / 5249
  • Ekspert
09-01-2011, 13:55
>> Max, 2011-01-09 12:58:57
>> Mozna w nieskonczonosc klepac o sprzecie, czy tez grzebac w nim do znudzenia,
>> ale mozna tez dac sie porwac prawdziwej muzyce, olewajac pierdoly... ;)

Masz rację. Jednak należy zrozumieć też i to drugie podejście. Jeśli jesteś na koncercie a tu ktoś za plecami szeleści ci papierkiem od chipsów, to zazwyczaj będzie ci to przeszkadzać bez względu na piękno muzyki. Podobnie jest i ze "słuchaczami" sprzętu.

Posłuchałem płyty P.Methenego - Secret Story na klonie CanAmpa, potem spróbowałem to powtórzyć na fabrycznym wzmacniaczu słuchawkowym Philipsa SBC AH1000 (taki kombajn z Dolby Digital, Dolby Headphone, itd., końcówka na OPAMPie 4556AD) i... niestety nie da się tego słuchać, choć to ciągle ta sama, piękna płyta. Coś przeszkadza, drażni, rozprasza.

Potrafię sobie wyobrazić (bo poniekąd sam przechodzę tą drogę), że z upływem czasu słuch się na tyle wyrabia, że coraz subtelniejsze szczegóły potrafią być dosłyszane i potrafią, jeśli są "wadliwe" przeszkadzać. Papierki od chipsów są coraz mniejsze i dalsze ale nadal są i nadal potrafią przeszkadzać.

--
Pzdr
Tomek.
Pzdr, Tomek
d(-_-)b

lancaster

• Gość
09-01-2011, 13:59
Rafaell, tak apropos "rozpieprzana tego wątku" ZANIM zaczałem w nim cokolwiek więcej pisać poza np. zapytaniem fallowa o dostępność lamp WE juz mozna było przeczytać "mertyoryzmy" TWOJEGO autorstwa :

"Ten Poznań to jakieś dziwne miejsce nawet ich koziołki nie chcą grać ;)"

"Ten czakram na Wawelu ma chyba sporo szczęścia że według różdżkarzy punkt energetyczny znajduje się jakieś 800 metrów pod wzgórzem Wawelskim, bo już pewnie inni przed kardynałem Macharskim by go wykopali, tak jak za dawnych czasów wyrzynali poganom duże Dęby stojące na prasłowiańskich ziemiach.

A oficjalne zdanie kościoła objawia się tabliczką na Wawelu ze tutaj żadnego czakramu nie ma i prosimy o nie dotykanie ściany (i tak odgrodzonej od zwiedzających)"

I mój pierwszy wpis po Twoich  :

"Bardzo jestem ciekaw T1. Z opisu Piotra mogą być to pierwsze słuchawki po których poczuję spory dyskomfort słuchając n a pewnych trzeszczących brzydactwach :-)
...ładne są, ale z kolei wspomniane przez Was wcześniej Sony Qualia są jak dla piękne."

Potem dłuuuuuugo nic nie pisałem.
Aż do testu T1, który wypadl w Poznaniu spoko (zresztą jak i wiele innych).

Po co klamiesz ze rozpieprzałem wątek ?

lancaster

• Gość
09-01-2011, 14:06
ogorek, bezproblemowo podeslemy interesujące Cię urzadzenie.
Docet CDP6 i CDP7 często bywają na odsłuchach w Poznaniu.
Ostatnio ma meecie słuchawkowym CDP06 był porównywany np. z rdac Arcama...przez moment....róznica była na tyle spora(to nie była kwestia sposobu prezentacji tylko realizmu), że nie było sensu pozostawiac STAXa ze słabszym napędem :-)
Kazde urzadzenie dobrze sprawdzić przed zakupem u siebie, są różne gusta, systemy, oczekiwania.
Zawsze polecam wypróbowanie sprzetu u siebie. Kilka razy sprzedaliśmy system lub urzadzenie "w ciemno" i klienci są b.zadowoleni, ale ja osobiście nie odczuwam wówczas pełnej satysfakcji :-)

Max

• 2204 / 5607
  • Ekspert
09-01-2011, 14:26
>> Cypis, 2011-01-09 13:55:21
Posłuchałem płyty P.Methenego - Secret Story na klonie CanAmpa, potem spróbowałem to powtórzyć na fabrycznym wzmacniaczu słuchawkowym Philipsa SBC AH1000 (taki kombajn z Dolby Digital, Dolby Headphone, itd., końcówka na OPAMPie 4556AD) i... niestety nie da się tego słuchać, choć to ciągle ta sama, piękna płyta. Coś przeszkadza, drażni, rozprasza."

Pewnie Cypis, ale jest faza "gonienia krolika sprzetowego" - bywa ona intensywna, moze trwac miesiacami - jednak kiedys sie konczy i ostatecznie wracasz do tego do czego wszelkiego typu sprzet zostal wymyslony. A do czego zostal wymyslony powtarzac nie trzeba... ;)

lancaster

• Gość
09-01-2011, 14:30
"Jakieś wnioski?"

Wnioski będa po miesiącu.
Na razie wiadomo że po kilku godzinach statystyki wyglądają tak jak piszesz.
Poza tym trzeba uważam dac kilak dni czasu na to aż opadną emocje i pojawi się swobodna handlowa atmosfera :-)

PS. Co rozumiesz pod pojęciem "reklamodawcy" ?

lancaster

• Gość
09-01-2011, 14:43
"Jakieś wnioski?"

I jeszcze wnioski są takie, ze nie zauwazyłes Max-a, griszy, ogorka, MAG-a, cocora i frackowiaka.
Czyli ponad 50%.
Może niech kto inny robi statystyki.

lancaster

• Gość
09-01-2011, 14:48
Piotr Ryka, jedynym reklamodawcą na serwisie w tej chwili są firmy które zamieszaają tu raklamy.
to powinno być oczywiste nawet dla Ciebie.
Są to wiec google(adsense) oraz firma w której działam. Baner Stereo Underground jest zamieszczony bezpłatnie - jako dziłalnosć non profit.
Najwyraźniej nie masz o tym bladego pojecia, tylko w takim razie po co zabierasz głos.
...jak zwykle wystarczyło zapytać, bo zaglądanie do słownika niewiele w takiej sytuacji pomoże.

lancaster

• Gość
09-01-2011, 14:52
Raczej Piotra Ryke i jego kolejne bełkoty :-)
Ale OK, w tym watku przez miesiac będą skupiłą się wyłącznie ma działaności marketingowej.

Pozdrawiam

selphy

• 235 / 5696
  • Aktywny użytkownik

Vinyloid

• 2470 / 5325
  • Ekspert
09-01-2011, 16:23
Proponuję zaniechanie eksperymentu i powrót do reklamowania na starych zasadach, w przeciwnym wypadku zrobi się z wątku pasaż handlowy pomieszany z Hyde Parkiem. Zupełnie niepotrzebnie, moim zdaniem.