Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

lancaster

• Gość
09-01-2011, 11:57
No i cool majkel :-)

MAG, jesli budzet pozwala Ci na coś naprawde extra to proponuję Docet-Lector ZUM
Absolutna magia, bez cienia naleciałości technicznych.
Obok Digidrive/Digicode i topowego w skali swiatowej systemu przedwzmacniaczy gramofonowych Phono Amp System, trzeci smakołyk w ofercie wloskiej manufaktury.
Magia obcowania z muzyką na zywo.

http://www.docet-lector.pl/

Pozdrawiam
tel. 791 303 264, 791 303 265
salon@besthifi.pl

Max

• 2204 / 5607
  • Ekspert
09-01-2011, 12:03
>> majkel, 2011-01-08 23:45:47
U Pendereckiego też wszystkie nutki równo, a słuchać się nie da."

A słuchales kiedys, czy tylko slyszales ?

Wnetrze odtwarzacza wg Mistrza:
Ayon to czy moze Raysonic... ?

majkel

• 7477 / 6110
  • Ekspert
09-01-2011, 12:25
Max, komentarz był do jednego z nowszych dzieł naszego "skromnego" kompozytora, które to słyszałem i widziałem fragment zapisu nutowego. Według mnie nie potrzeba orkiestry, żeby generować jednostajny hałas choć wiadomo - brzmienie będzie inne.

Co do rysunku, który zamieściłeś, nie potrafię się wypowiedzieć, gdyż nie znam się na malarstwie abstrakcyjnym.

lancaster

• Gość
09-01-2011, 12:28
....aaaaa Piotr....to wszystko jasne :-D

Frackowiak, tak to jest jak ktoś sie sugeruje cudzymi opiniami.. Jeśli jest problem naciśniecie na właściwy przycisk pilota (next) to rzeczywiście obsługa moze byc kłopotliwa :-) Pilot faktycznie mogłby być czytelniejszy/bardziej intuicyjny, ale to kilka przycisków które się na nim znajdują naprawdę nie stanowi wyzwania :-)
Docet nie oferuje bezpośredniego dostepu do utworów. Pod wzgledme obsługi jest pomyślany wystarczajaco (czyt. sporo bardziej komfortowo niż gramofon :-)).
Osobiście nie korzystam/korzystałem z funkcji klikania na konkretny przycisk z cyferką w żadnym posiadanym do tej pory CD playerze. zawsze utwory przerzucam "do przodu"/"do tyłu".
W przypadku CDP7 mk3 i ta funkcja jest niepotrzebna, bo jest niesłychanie muzykalny i płyt słucha się w całości :-)

Jesli mimo wszystko obsługa urządzenia jest jakimkolwiek kłopotem to polecam dzielonego Raysonica CD228, który raz że wypada cenowo korzystniej od konkurencji, dwa że posiada klarowniejszą architekturę zabudowy wnętrza a trzy ze w porównaniu 6moons z Ancient Audio Prime i Esoteric (oba urządzenia zdecydowanie droższe) ustępował o włos ...albo i wręcz przeciwnie :-)

lancaster

• Gość
09-01-2011, 12:30
Osobiście miałem okazję posłucha wykonania na żywo Kosmogonii Pendereckiego.
Dopiero kiedy dzieło się skończyło zapytałem "co oni tak długo te instrumenty stroją".

Przykro mi ale akurat p. Pendereckiego z całym szacunkiem dla jego dorobku docenic nie potrafię.

Rafaell

• 5033 / 6107
  • Ekspert
09-01-2011, 12:40
lancaster ty zachowujesz się ostatnio jak jakiś książę udzielny a moim zdaniem raczej jak MENDA

Wątek słuchawki wysokich lotów trzymał się dobrze dopóki w nim nie zacząłeś pisać jakiś rok temu. tak gwoli ścisłości nikt ci się nie wcinał z głupimi tekstami np. w Hornach ale jak widzę to małe zwierzątko tak ma, musi być uciążliwe bo nie rozumie ze obowiązuje jakaś zasada wzajemnej życzliwości i tolerancji.

To tyle.  

No ale twój cyrk. twoje małpy!          

Gustaw

• Gość
09-01-2011, 12:43
K(autocenzura)a  m(autocenzura)ć ! Od(autocenzura)ło Wam kompletnie  tymi reklamami. Najbardziej kretyński pomysł o jakim ostatnio czytałem i mam kto gdzieś kto jest jego pomysłodawcą. To sprawa pierwsza.

Sprawa druga. To, że jest to wątek Piotra Ryki wcale nie oznacza, że należy wyłącznie do Niego. Dlatego nie zgadzam się na tego typu wyjątki w umieszczaniu wpisów reklamowych. To, że czegoś Piotr sobie życzy, wcale nie oznacza, że musi to otrzymać. Piotr jest bardzo ważną postacią tego forum i jego wpisy słuchawkowe są bezcenne ale nie może być tak, że na tej podstawie może dyktować na forum specjalne warunki.

Nie było by tej sytuacji gdyby nie marketingowy wpis Majkela w innym wątku i marketingowe nagabywania Micsu.
Jeżeli macie zamiar robić tutaj drugie audiostero to ja pi(autocenzura)lę takie forum i spadam stąd do końca "programu pilotażowego". I wali mnie, szanowni zainteresowani Panowie, jak mój bezpośredni wpis, odbierzecie.

lancaster

• Gość
09-01-2011, 12:55
Rafaellu, chodzi tobie o niska wartosć merytoryczną niektórych Twoich wpisów (np. dotyczących Pionerów czy ogólnie wzmacnaiczy z pyrlandii, złego pradu i czego tam jeszcze ?) których projekcję probujesz teraz wykonać na mnie ?:-)))

Wczoraj wywiazała sie dyskusja na temat marketingu na serwisie.
majkel postanowił ze bedzie rzucał cenami i textami w  stylu "kup pan wzmacniacz" gdzie mu sie podoba, bo "wszędzie" tak jest.
Piotr sie przychylił do opinii, a potem sam strollował swój wątek zapraszajac tego typu praktyki.

Mi to sie średnio podoba, ale cóż....nie potestujemy to sie nie dowiemy.
Pomyślełem, ze  w tym przypadku zanim ew. zmienie zdanie i rozszerzę temat an cały serwis sprawdzę.
widzę ze też źle ?

Co ja takiego zaczałem pisac w tym watku że watek "przestal się trzymać" ?

Zaraz sprawdzę :-)

majkel

• 7477 / 6110
  • Ekspert
09-01-2011, 12:58
Gustaw, ja Ci mogę pokazać jak będzie wyglądał reklamowy wpis w moim wydaniu, jeśli nie odróżniasz marketingowego spamu od zwykłego wpisu celem polecenia urządzenia pod konkretne zastosowanie.

Max

• 2204 / 5607
  • Ekspert
09-01-2011, 12:58
>> lancaster, 2011-01-09 12:30:53
Osobiście miałem okazję posłucha wykonania na żywo Kosmogonii Pendereckiego.
Dopiero kiedy dzieło się skończyło zapytałem "co oni tak długo te instrumenty stroją".

Przykro mi ale akurat p. Pendereckiego z całym szacunkiem dla jego dorobku docenic nie potrafię"

Od lat 70tych ubieglego stulecia Penderecki tworzy w sposob czytelny, opierajac sie na tradycyjnym jezyku i korzystajac z dorobku wieku 19tego. Nie trzeba specjalnego przygotownia i wyrobienia aby docenic "Siedem bram Jerozolimy", koncerty skrzypcowe, wiolonczelowe, symfonie, z moja ulubiona "Wigilijna"... Reszta jest kwestia osluchania i gustu.
Mozna w nieskonczonosc klepac o sprzecie, czy tez grzebac w nim do znudzenia, ale mozna tez dac sie porwac prawdziwej muzyce, olewajac pierdoly... ;)
The choice is Yours ;))

Rafaell

• 5033 / 6107
  • Ekspert
09-01-2011, 12:59
Lancaster pięknie Piotr Ryka napisał TOBIE o TWOICH DOKONANIACH

"W moich wątkach każdy producent może spokojnie opisywać i zachwalać swoje wyroby, mnie to nie przeszkadza. A w twoich nie musi, bo takich wątków i tak prawie nie ma."

Coś w tym jest !

I RACZEJ NIE BYŁ TO ŻART                              

lancaster

• Gość
09-01-2011, 13:08
"K(autocenzura)a m(autocenzura)ć ! Od(autocenzura)ło Wam kompletnie tymi reklamami. Najbardziej kretyński pomysł o jakim ostatnio czytałem i mam kto gdzieś kto jest jego pomysłodawcą. "

100% sie zgadzam Gustaw....ale wiesz jak jest...pierdolenie ciągnełoby sie miesiącami a tak będzie jasna sprawa czy tak ma być.
Mi sie Gustaw nie chce już niczego negocjować/tłumaczyć.
Ze mna jak z dzieckiem : mówisz-masz :-)
Powinni byc zadowoleni.
Mam nadzieję ze od poniedziałku wpadnie jeszcze kilka firm z branży i pomogą wybrac sprzęt nie tylko w  audiosalonie, ale również w tym wątku.

Spójrz na Rafaella, on nie widzi nic złego/glupiego w tego typu reklamach na serwisie, bo to majkela :-)
Neichyby tylko wpadł ktoś "spoza"....zapewne Rafaell podzieliłby moje zdanie.
Facet najwyraźniej nie rozumie ze pewnych spraw nie da sie rozdzielić. Przyjmie sie wyjątek, to w najbliższym okresie padnie 20 jak najbardziej słusznych zapytań "Szanowny Panie, dlaczegóż to on może sie reklamować a ja nie mogę"

Majkel dał info że produkuje sprzęt, MicSzu dał info ze produkuje sprzęt, Jacek Zagaja dał info ze produkuje sprzęt....jakos nie widziałem Jacka biegającego po wątkach w których ludzie pytają jakie kolumny kupić bo ostatnie mu nie grają z hasłami w stylu "kup Pan tubę ode mnie".

Nie mam zamiaru zeby serwis tak wyglądał. I nie będzie tak wyglądał :-) Spoko.
Jest Audiosalon, reszta bez zmian w temacie reklamy.
Baner mozna sobie kupić za 70zł/netto/miesiąc.

Program pilotażowy nie obejmuje całego serwisu, TYLKO TEN wątek :-)

lancaster

• Gość
09-01-2011, 13:10
Max, no to moze miałem pecha z tą Kosmogonią.
Wezmę sie uczciwie za "7 bram Jerozolimy" :-)

lancaster

• Gość
09-01-2011, 13:10
Rafaell, nie ośmieszajcie sie z Piotrem.
Ile można.

Rafaell

• 5033 / 6107
  • Ekspert
09-01-2011, 13:12
 >> lancaster, 2011-01-09 13:08:19    

>Program pilotażowy nie obejmuje całego serwisu, TYLKO TEN wątek :-)

Najpierw może pilotażowo kolego sobie swój watek rozpierdol !!!