@ogorek, nie będzie kolejki, ostatniego Moonlighta też zrobiłem i sprzedałem jakby z polecenia. Ludzie mnie pytają, bo wiedzą z różnych źródeł, że zajmuję się wzmacniaczami słuchawkowymi. Jestem idealistą i lubię chodzić własnymi drogami. Gdyby tak nie było, po kilku miesiącach zabaw kombinowałbym jak masowo produkować swoje zabawki. Tymczasem rozwijająca się wiedza odsłuchowa pokazywała mi, że wciąż jest coś jeszcze do ugrania, że można lepiej. Jakiś czas temu przeszukałem internet pod kątem wykorzystania części, na jakich pracuje Moonlight. Jeden facet wpadł na taki pomysł, że może by coś z tego wyszło, ale temat umilkł, więc zakładam, że nic z tego nie wyszło, a było to cztery lata temu. Być może jest to stosowane w jakimś wzmacniaczu z pozacieranymi na układach napisami, ale oficjalnie nikt się nie przyznaje, ani nie ma żadnego projektu DIY. Taki RSA P51 Mustang podobno mięknie przy MxMie, a to był taki projekt typu Moonlight DIY, który zagra bez siłowania się z układem na popularnych kostkach. Skoro więc MxM jest względnie aż tak dobry, to by sugerowało, że różni producenci przenośnych wzmacniaczy robią na czymś innym. Próbując różnych kombinacji z masą wirtualną i bez, z różnymi jej odmianami, doszedłem do pewnej optymalnej architektury, powiedzmy szablonu. Układ większej mocy, po który sięgnąłem kilka miesięcy temu, nie pasował do tego szablonu, i by to nie grało. Trzeba więc było pozmieniać kilka założeń, żeby było co jest teraz, ale zasadniczy sens działania wzmacniacza jest ten sam. Moonlight nie wylatuje z "oferty". Ma swój urok i przeszedł próbę czasu. Jak będę miał czas i chęć, to sobie go zrobię dla siebie. Będę miał dwa różne wzmacniacze. :) Zagadnienia techniczne zbiorę i opublikuję w stosownym miejscu i czasie.
Aha, a żebym sobie siadł na tyłku w kwestii wzmacniaczy słuchawkowych, muszę mieć wrażenie, że najlepszy jest mój. :) Jeśli nawet chwilowo mam takie wrażenie, to jak sam siebie znam, pójdę na jakiś odsłuch i znowu mnie będzie gryzło, gdzie co jest źle, że mam gorzej niż ktoś gdzieś indziej. ;)