@Rafaell, to co ty zrobiłeś to nie jest symetryzacja. Obydwa kanały grają u Ciebie między pojedyncze wyjście wzmacniające, a masę. Wzmacniacze słuchawkowe symetryczne to są konstrukcje zmostkowane, inaczej byłoby to bez sensu. Masa nie bierze udziału w transferze sygnału, stanowi tylko odnośnik dla napięć pracy układów wzmacniających, ewentualnie punkt łączenia ekranów, czego nie polecam robić akurat.
To co zrobiłeś jest tym samym, co ja robię w kablach do Sennheiserów i wszelkich innych opartych na Conducfilu 3014. Jak się przepnę między oryginalny kabel od HD565, a robiony samemu, to efekt jest dokładnie taki sam. Firmowy kabel brzmi jak ze źle ustawionym fokusem, nieostro i niestabilnie. Wszystkie inne efekty to jest konsekwencja tego niedokładnego rysunku dźwięku, czyli większa natarczywość barw i gorsza swoboda. W Beyerdynamikach wystarczyło mi zagrzebać w jacku, żeby się pozbyć efektu przenoszenia potencjału przez ekrany. Posłuchasz sobie, tylko mi daj znać kiedy. Mogę wpaść do Ciebie z nowym wzmacniaczem już dopieszczonym konstrukcyjnie i zrobionym pod klienta.