alghar
Nie widziałem używanego zestawu Omeg chyba, że w cenie nowych (poprzedni model, czyli ten wg niektórych opinii lepszy) tj. 5 tys Euro.
Wg mnie Grado GS-1000 napędzane moim niemodyfikowanym Twin Headem brzmiały kompletnie różnie od Omeg i niespecjalnie dało się to porównywać. Po prostu trzeba to samemu posłuchać i uznać co się bardziej lubi. Wydaje mi się, że Grado mają więcej wad, są mniej uniwersalne w porównaniu do Omeg, ale mają przepiękną barwę szczególnie niektórych instrumentów (smyczkowe, fortepian) i wokali (soprany, kontratenory). Natomiast te nowe Omegi są ciemne (jak dla mnie).
Potwierdzam też słowa Piotra, że Cary SLI-80 to wyjątkowo dobry wzmacniacz słuchawkowy, z pewnością lepszy od mojego niemodyfikowanego TH w kontekście napędzenia Grado GS-1000 i PS-1000. Tylko drogi i u mnie brumiał.
Podobną opinię miał zdaje się majkel nt. tego Cary. W podawaniu cen Piotr chyba pomylił 80-SLI z 300 CAD, aktualne cenniki są na stronie Audiosystemu. Wg mnie 80-SLI kosztuje 12 tys, 300 CAD - 20 tys (oba z kiepskimi lampami) czyli doliczasz do tego min 2 tys.
Na razie AKG K-1000 w mojej stajni nie mają konkurenta :) A właśnie dzisiaj skupiłem się na porównywaniu fortepianu Olejniczaka, Pobłockiej i Blechacza na GS-1000 vs. AKG K-1000. Piękna barwa GS, ale głębia i realizm - AKG. K-1000 forever.