Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
18-06-2008, 21:46
@lancaster, próbuj, bo warto. Czy nick markl dużo się różni od majkel? :D W każdym razie od czegoś trzeba zacząć...
-------------------------------------------------------------
Sprzedam słuchawki: Beyerdynamic DT880 Pro, Grado RS2

lancaster

• Gość
18-06-2008, 21:49
Rozkreciłem CAL...dziwne ze dopiero teraz...

.Roland one wogole nie mają zadnego wytłumienia. wlozyłem w muszle za magnesem kawalki watoliny(takiej jak w kolumnach) i basu zrobilo się mniej, calosć bardziej bezpośrednia - mozna poeksperymentowac jeszcze iloscia materialu tłumiącego - dźwiek jest bardziej zwarty.
Sluchawy sa miodas....własnie sobie śpiewam z Bobbym McFerinem :)))

lancaster

• Gość
18-06-2008, 21:50
majkel - na kable przyjdzie pora - nie wszytsko naraz - musze mec wenę....dzis to raczej delikatne zainteresowanie tematem :)

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
18-06-2008, 21:55
Moje już wytłumione, wczoraj poeksperymentowałem z optymalną ilością "tłumacza". Jak się dobrze trafi z ilością (nie za dużo), to się poprawia sopran i przestrzeń się rozrasta oraz otwiera bardziej. Kabelek pierwszy z brzegu okazał się najlepszy, a GRADO__FAN mi podarował ten piękny oplot na mój cokolwiek sztywny przewodnik. Mam też pożyczone do porównania fabryczne CAL, i mam problem ich słuchać, na tym samym zestawie, cośmy tu peanów nawypisywali na ich temat. :(

lancaster

• Gość
18-06-2008, 22:00
kapitalnie - soundtrack z Armageddonu. Trochę za dużo wytlumaicza chyba dalem ale i tak posucham służszy czas. zero jakichś dziwnych basowych spacerów....nawet ciut malo....albo sie przyzwyczailem :) Poslucham dluzej to bede wiedzial czy tak mi pasuje.
W kazdym razie wewnatrz nie a zbudowane tad dobrze jak Denony...niestety.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
18-06-2008, 23:17
BTW. Denonow D5000 - podobno takze bardzo wiele daje wymiana kabla bo ten firmowy nie jest za wysokich lotow.
Majkel hmmm :) Prosto jest rozkrecic i zlozyc CAL ? Ja chcialbym przede wszystkim wymienic kabel na lepszy i zbalansowany. Nie wiem czy chcialbym odejmowac im basu - raczej nie. Poszerzenie sceny natomiast byloby mile widziane.

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
18-06-2008, 23:26
@fallow, prosto. Zdejmujesz poduszki wyciągając zawój materiały z tej szczeliny, do której wchodzą. Ukażą Ci się 2 śrubki od strony ucha, a dalej już wiesz. ;) Kabel w CAL to jest knebel na ich dźwięku, dlatego pewnie nawet nie trzeba było wytłumiać obudowy. :) Ja to zrobiłem, bo wszystko było super, ale damski wokal się wyłożył na nietłumionych i z nowym kablem, potem oczywiście przegiąłem w drugą stronę, i zbyt studyjnie i głucho zagrały, ale po ujęciu nieco materiału tłumiącego jest więcej niż dobrze.

lancaster

• Gość
19-06-2008, 07:26
majkel, ten kabel który uzyles to jakas tajemnica DIYerska, czy mozna  zapytac jakiego użyleś ?....smieszie to wygląda....w Twojej stopce "sprzedam..." ....jesteś pewien ?;)

violett

• 786 / 6095
  • Ekspert
19-06-2008, 07:47
Może Panowie założą w zakładce DIY temat "modowanie CAL"?

W tej chwili w "słuchawkach wysokiego lotu" zrobił się - delikatnie mówiąc - śmietnik, który choć ciekawy i inspirujący, bardzo przeszkadza w wyszukiwaniu "tematycznych" informacji.

Dziękuję.

lancaster

• Gość
19-06-2008, 07:52
własnie zakąłdałem :))) Jest.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
19-06-2008, 07:58
Terez jeszcze pan admin się wreszcie nauczy swojego zawodowego DIY - przerzucać wpisy z wątku do wątku - i bedzie git :))
------------------
maciek_m
Odszedł 13.10.2016r.

lancaster

• Gość
19-06-2008, 08:00
zaraz sprawdzę ;(

lancaster

• Gość
19-06-2008, 08:04
na razie bedzie klopot bo widze tylko opcję moderuj/usun. Opcje przenoszenia wpisów mam tylko w odniesieniu do calych tematów...postaramy sie to zmienić :)

Mogos

• 382 / 6002
  • Zaawansowany użytkownik
19-06-2008, 08:20
Których wolę słuchać? Denony są nowym nabytkiem także narazie goszczą na głowie częściej siłą rzeczy. Ale odpowiem na to pytanie tak: Klaus Schulze, Prodigi, U2 – Sony;
Acoustic Alchemy, Friedman and Liebezeit, David Sylvian, The Blue Nile – Denon; Porcupine Tree, Pat Metheny-Sony lub Denon. Prezentacja muzyczna obu słuchawek jest diametralnie różna. Podziału preferencyjnego można by dokonać też tak: relaks, kontemplacja, dobre wino – Denon; akcja, ożywienie, Redbull – Sony. Ostatecznie będę mógł odpowiedzieć na to pytanie po pełnej modyfikacji i paru miesiącach słuchania. Na dzień dzisiejszy to tak jak bym miał dwa ustawienia korektora częstotliwości. Co mnie w sumie cieszy choć nadmiar wyborów nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem.
niech gra muzyka, a z całą resztą jakoś będzie

ptx

• 651 / 6106
  • Ekspert
19-06-2008, 09:22
k702

http://tiny.pl/kj7l

/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach