Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

lancaster

• Gość
11-06-2010, 14:43
I vice wersja.

bik44

• 14 / 5660
  • Nowy użytkownik
11-06-2010, 14:55
Czyli rozumiem Piotrze, że nie będzie to zestawienie jak "maluch do korzucha" i zakup ma sens?

bik44

bik44

• 14 / 5660
  • Nowy użytkownik
11-06-2010, 15:14
Piotrze, odnośnie drugiej części twojej odpowiedzi, to dobrze wiem czym to pachnie - w systemie kolumnowym już jakąś drogę przeszedłem.
Na szczęście przy słuchawkach taniej to wszystko wychodzi. Dodatkowo u mnie w domu przy małym dziecku mam w końcu jak słuchać muzyki i to kiedy chcę i głośno jak mi pasuje :) To jest dobre dla mnie rozwiązanie - wchodzę w to ;)
pozdrawiam
bik44

lancaster

• Gość
11-06-2010, 16:32
">> Piotr Ryka, 2010-06-11 16:28:29
Lancaster

Jesteś za tym, żeby zawsze w dół?"

A skąd to pytanie ? (sorry, ze pytaniem na pytanie, ale słuchałeś np. preampu Kamyka ? Bo ja nie.)

bik44

• 14 / 5660
  • Nowy użytkownik
11-06-2010, 17:55
Dzięki Piotrze, cel obrany.
bik44

lancaster

• Gość
11-06-2010, 18:20
I teraz mam Piotr tobie tłumaczyć kiedy używam zwrotu "vice versa" ?
np.

- ładnie wyglądasz
- i vice versa

- pieprzysz kocopały
- i vice versa

Czy w pierwszym przypadku piszący vice versa ma na myśli, ze komplementujący wygląda źle, albo w  drugim że powiedział coś mądrego ?

I żebym to ja przynajmniej napisał vice versa :))))

lancaster

• Gość
11-06-2010, 18:43
Ok Piotr.

domzz

• 1113 / 6386
  • Ekspert
11-06-2010, 20:26
>> bik44, 2010-06-11 17:55:56
>>Dzięki Piotrze, cel obrany.
>>bik44

Ze swojej strony mogę Ci polecić idealne zestawienie do DT880pro, a mianowicie Fury, stworzone przez Lancastera, a oparte na 6c33c-EV jako driverach i E88CC jako lampach sterujących. Do tego w przystępnej cenie (jak na wariację na temat Zana Deux). Według konstruktora bez problemu uciągnie słuchawki 250-600 ohm.

bik44

• 14 / 5660
  • Nowy użytkownik
11-06-2010, 20:51
Tak, brałem Furyego pod uwagę, ale cenowo stał za wysoko jak na pierwszy wzmak - wtedy nie wiedziałem, czy to mnie w ogóle chwyci i wolałem zbytnio nie ryzykować.
Już nie będę mieszał. Poznaję kamyka, lampy do niego, jestem happy. Z tymi sprawami to powoli, wolę poznawać i smakować, jak z dobrym trunkiem. Teraz np. pierwszy raz słucham Yello - Baby i jestem totalnie rozwalony (tylko żona płacze, że traci ze mną kontakt, a ja skazałem się na autyzm ;)

Vinyloid

• 2470 / 5684
  • Ekspert
12-06-2010, 00:35
Z tego co mi wiadomo Ahmed potrafi skutecznie i trwale wyleczyć autyzm za pomocą tradycyjnej afgańskiej medycyny, używając wyłącznie naturalnych składników takich jak pentryt, trójnitrotoluen i nitrogliceryna.

Ahmed

• Gość
12-06-2010, 00:42
>> Vinyloid, 2010-06-12 00:35:33
Z tego co mi wiadomo Ahmed potrafi skutecznie i trwale wyleczyć autyzm za pomocą tradycyjnej afgańskiej medycyny, używając wyłącznie naturalnych składników takich jak pentryt, trójnitrotoluen i nitrogliceryna.

Nie potwierdzam, ale ...... też nie zaprzeczam.

lancaster

• Gość
13-06-2010, 10:40
Wczoraj dzięki uprzejmości Vinyloida miałem okazję posłuchać po raz kolejny D7000. Ze wszystkich Denonów(a nawet CAL!-i :)) jakich do tej pory miałem okazję posłuchać te podobają mi sie najbardziej jako cąłosc.
Słuchawki dzieli spora różnica w swobodzie zwłaszcza przy większych składach.
Swoboda przestrzeni(w CAL! jest mniejsza). Denony b.ładnie podają przestrzeń. Nie wbija sie do glowy, a jednocześnie calośc jest precyzyjna ale też nie przerysowana.
Swoboda dynamiczna. Pełne pasmo z niuansami oddane bez wysiłku. W przypadku CAL! mniejsze skłądy są OK ale w takim porównaniu przy większych skłądach słychać limitację dynamiki i lekką pudełkowość
Swoboda noszenia - Denony sa co tu dużo mówić wygodne, a CAL! e jakie są każdy kto porównywał z wygodnymi słuchawkami wie ze topem nie są w temacie komfort....same z siebie powiedzmy nie zwracaja uwagi in minus, a w swojej kategorii cenowej(w tym przypadku różnica cen ok 20x)oblecą.
A pomimo to słuchawki(obie pary) mają prezentacje fizjologiczną(jak dla mnie) czyli spełniającą moje oczekiwania w tym względzie(pewnie przyzwyczajenie do bicelulozy). Choć plusy D7000 są wyraźne. Czasami przy mniejszych skłądach pojawia sie pytanie "i po co przepłacać" ale kiedy mamy do czynienia z koniecznoscią oddania nieskrępowanej potęgi, lub choćby swobody słychać różnice bezproblemowo.
I jeszcze jedno, nie porównywałem bezpośrednio ale na 90% wzmacniacz Vinyloida(opakowany w obudowę zamówioną u Cartier\'a - pewnie stąd mnie powaliło, audiofile to jednak wzrokowcy) brzmi jako zestaw z D7000 sporo lepiej od wzmacniacza Headroomowskiego....a moze to tylko brak porównania również z zestawem Staxa....w  kazdym razie było kilka momentów  w ktorych bardzo mi sie podobało, oraz żadnego w  którym mi się nie podobało. Zarówno wówczas kiedy źródłem był arcywykwintny foobar, jak kiedy tą rolę pełnił gramofon.
I herezja na niedzielę: Ostatnimi dniami kolejne osoby uznały że vinylripy flac, etc brzmia ciekawiej(więcej soku i werwy)od oryginalnych wydawnictw CD. Wcześniej miałem takie doswiadczenia np. z czarną Metallicą.
Idę dziś wyspowiadac sie z nieczystych myśli.

Gustaw

• Gość
13-06-2010, 11:42
Lancaster nie wspomniał, że postanowiliśmy odpowiednio przygotować się do odsłuchów Dennonów, jako słuchawek wysokich lotów i przywdzialiśmy na ten czas odpowiednie stroje. W znacznym stopniu pomogło nam to docenić cały wykwint D7000, jednak bez efektów niedotlenienia charakterystycznego dla oceny słuchawek poruszających się na tych wysokościach

Zamieszczam zdjęcie z odsłuchów. Pierwszy do lewej, w górnym rzędzie kolega Vinyloid. Obok niego - Lancaster. Następnie kolega Bacek. W lewym dolnym rogu moja skromna osoba. Reszty kolegów nie pamiętam ze względu na piwo, które wypiłem.

lancaster

• Gość
13-06-2010, 12:52
Jaja sobie trochę robię, ale denony D7000 uważam za udane słuchawki(obok T1, DT880).
Na wzmacniaczu Headroomowskim miałem wrażenie lekkiego utemperowania/ugrzecznienia prezentacji.
Teraz klimatowo, fajny dźwięk.

Vinyloid

• 2470 / 5684
  • Ekspert
13-06-2010, 13:14
W sumie podczas testów obecnych było 5 osób. Na zdjęciu widzę 7. Wniosek - pozostali dwaj musieli być przebrani za Gustawowe kolumny. Trzeba przyznać, że nieźle podrabiali Doors\'ów :)))