>> Rolandsinger, 2010-04-15 12:13:48
Majkel, nie obraź się, Twój DAC to klucha i beczka miodu ze środkiem niczym nadzienie Snickersa, wszystko to służy słuchawkom, prawie każdym, z wyj. mułów, tymczasem na dobrych głośnikach wychodzi papa, źródła pozorne wielkości wieżowców, barwy kamelowo-lukrowe.
Podłącz normalne, a nie majstrowane źródło, za dowolne pieniądze - AA Prime, Accu DP700 czy Musicala AMS CD i przezroczysty wzmacniacz (nie T-H, którzy działa jak lampowe DSP od Piotra Ryki) a usłyszysz prawdziwe różnice między HD650 a GS1000, tak jak je słyszą ludzie kupujący elektronikę w sklepie.
Ja tego DACa w konfiguracji sprzed ponad roku porównywałem z dzielonym Accu w warunkach świętego spokoju, a nie tłumnego meetingu, i powiem tyle, że piszesz bzdury. Natomiast gdybym miał opisać swój wzmacniacz, to zrobiłem eksperyment i wpiąłem go jako preamp w tor, żeby zobaczyć co on robi z dźwiękiem. Łagodniej nie było. Delikatne podbicie na 2kHz i twardszy bas, ogólnie "mocniejszy" dźwięk, ale to niuans w sumie. W ogóle to gratuluję poczucia humoru pisząc, że Accu są przeźroczyste. Dla mnie one są wszystkie mniej lub bardziej gładkie i słodkie. Metronome to by chyba było bardziej to, co lubię.