Przed świętami kupiłem w sklepie RTV kasetę Maxell UR. Nie jest ona tak źle wykonana jak inne nowe kasety, ma kolorowe nadruki i kolorową wkładkę z oznaczeniem długości i kodem kreskowym, których nie ma na folii. Tak więc wkładki są różne dla długości, a folia taka sama:) Nadruk na kasecie jest naniesiony nie na obudowę, a na folie wewnątrz kasety. Spotkałem się już kiedyś z takim sposobem nanoszenia nadruku np. w kasetach SKC. Trzeba tu było stosować różne folie dla różnych dlugości. Normalnie do kaset o różnych długościach stosowane są takie same obudowy i folie, a potem (lub wcześniej) są zadrukowywane, tu trzeba najpierw przygotować kasety pod daną długość wstawiając folie odpowiednie dla oznaczenia typu, długości i strony.
Zaś przy okazji przedświątecznych porządków znalazłem inną kasetę B&S niż tą którą wcześniej tu pokazałem, oraz jakiś chromowy no-name GX60, który wygląda na Akai. Nie sądzę by nazwa marki była kiedyś na tej kasecie, bowiem nadruk nie jest naniesiony na obudowę, lecz na folie jak w tym Maxellu.