>> aulait, 2011-11-19 14:04:37
> Technicznie wydaję się ok. tylko trzeba jeszcze wyczyścić styki typu taśmy bo na niektórych kasetach się wyłącza i mrugają wskaźniki typu taśmy, myślisz, że warto bezwzględnie tylko z dolby S?
Wygląd to kwestia względna; wiem, że są esteci dla których ważny jest nieskazitelny wygląd, ale ja do nich nie należę - mam różne rzeczy kupione jako używane, mniej lub bardziej pokancerowane, i nie przeszkadza mi to, dla mnie sprzęt jest do grania (i do "mania" ;-) ) a nie do wyglądania.
O Dolby S pytałem tylko dla porządku, żeby zwrócić uwagę, że są dwie wersje, i gdy były nowe, ta z S była o kilkaset DM droższa. Teraz nie ma to już pewnie wielkiego znaczenia - pewnie wersja S może i byłaby droższa, ale ważniejszy jest ogólny stan techniczny, no i oczywiście to, czy zależy Ci na Dolby S czy nie.
A migające wskaźniki typu taśmy to jakieś przekleństwo wszystkich nowszych Kenwoodów! (a także Techniksów). Gorzej, że w modelach dwukasetowych zwykle nie ma wskaźników typu taśmy, a styki też źle kontaktują, tylko się o tym nie wie!