Tak, chodzi o Blackmore\'a. Uważam, że gość zna się na Grado i ma preferencje podobne do moich. Jest jednym z tych niewielu, którzy potrafią pisać na temat w kwestii RS2 i GS1000. ;) Innym "guru" jest dla mnie w temacie Grado robm321.
Tu nie chodzi o naśladowanie - ja podałem swoje osobiste spostrzeżenia próbując je podeprzeć podstawami technicznymi. OTL ma wyższą impedancję wyjściową niż lampiak transformatorowy. Nie mówię w żadnym razie, że OTL to kicha, ale jak ktoś pisze, że to jest lepsze - to ja protestuję. Pomijając doświadczenie odsłuchowe mam ponad dwuletnie doświadczenie z elementami indukcyjnymi. Z hi-endowymi rdzeniami miałem bezpośrednio do czynienia, wiem jaki dystans dzieli nanokrystaliczny amorfik od nawet porządnej, cienkiej blachy wysokokrzemowej, bo to mierzyłem na precyzyjnej aparaturze budując prototypy takich podzespołów. Robiliśmy tam też transformatory do audio - mikrofonowe i zasilające. Te pierwsze trafiły parę razy do filarmonii w pewnym pięknym polskim mieście, i były robione właśnie na tym magnetycznym hi-endzie. Tanie toto nie jest. ;)