i juz po odsłuchach....system testowy równoległy - Krystianowy :) Klipsch+2A3.....co do pewnych cech wszyscy byli zgodni....APS w połaczeniu z DAC Mytek bardzo dobrze kontrolują bas, prezentują sobą nienachalny typ prezentacji....dosć fizjologiczny, bardzo wyrównany....te cechy są zapewne bardzo pożadane podczas wielogodzinnej pracy w studio nagraniowym,....dyscyplina jest na naprawde wysokim poziomie a przy tym prezentacja nie męczy...cieżko mi wyrokowac ile czasu zestawy grały przed naszymi odsłuchami, ale jak na monitory zabrakło mi trochę glębi sceny....wokale i instrumenty ładnie pokazane i bliskie....monitory bardzo ładnie różnicują nagrania nie dyskwalifikując słabszych realizacji.....w zaazie sluchaliśy bardzo szerokiego repertuaru - od klasyki, poprzez nagrania koncertowe jazzowe...zapakowaliśmy nawet plytę testowa !:) ....w końcu to sprzęt studyjny.....i czego można sie spodziewać monitory pokazały natychmiast ze jest to pyta zrealizowana sporo lepiej od przecietnej płyty "z pólki"....wykonanie skrzynek absolutnie perfekcyjne(w czarnej wersji kolorystycznej którą mielismy na testach prezentują się skromnie acz wrazenie dbałosci o detale niczego na tym nie traci).
Świetną opcją pomagającą w adaptacji w warunkach pomieszczenia jest kilkustopniowa regulacja niskich i wysokich częstotliwości...i to wszystko za 4Kzl(wzmacniacz z kolumnami)...
A teraz porównanie z SunAudio i Klipschem....trzeba by osobiscie posluchac do czego gorąco wszystkich zachęcam ;)
...pgrają teraz u mnie kilka dni, w tym czasie porobię notatki i całość za 2-3 dni zamieszczę....lub będę pisał reckę na bieząco .
Pozdrawiam