Audiohobby.pl

Resurrector

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
15-01-2009, 12:12
pawełku, nie trzeba lecieć na marsa bo go widać z ziemi:)
testy owszem, zrobiłem. Zrobię kolejne - świadokowie potwierdzą. I Co dalej? przestaniesz trolować?:)

Bartsx

• 14 / 6039
  • Nowy użytkownik
15-01-2009, 12:20
matko z corka......... Panowie opamietajcie sie !! kolejny watek i 10 stron o tym samym.
tytul tego watku mial traktowac o czyms zupelnie innym, osoba zainteresowana wpisze slowo kluczowe i zamiast interesujacych ja informacji znajdzie taki belkot.
proponuje zalozyc watek Teorie Pawla XYZ i tam prowadzic dalsza dyspute a nie zasmiecac kazdy temat.
chyba wystarczy juz ze audiostereo merytorycznie doluje...

pozdrawiam
bart

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
15-01-2009, 12:40
słuchaj, nie wykręcaj się jakimiś ABXami - wali mnie to. Kazdy sprzęt gra inaczej i możemy to po prostu inaczej przeprowadzić. gałkę bedziemy kręcili wedle uznania. Zaraz okaże się, że nie możemy zweryfikować czy sprzęty się róznią bo nie sposób stworzyć odpowienich warunków! A w tym przypadku aktualne pozostaną twierdzenia, ze sie nie róznią:))) co za dziecinada. czy juz ją dostrzegasz?
Bartssx - uwierz, bardzo mnie interesował temat wątku - ale niestety nie było w nim nic merytorycznego ponieważ wpadł tu paweł. tak jest wszedzie! Za każdym razem. chciałem więc ostatecznie rozwiązać problem - ale jak widzisz się nie dało.
Adminie, uczyń swoją powinność, usuń wszystko.
tnij trola.

konto_usuniete

• 56 / 5630
  • Użytkownik
15-01-2009, 13:15
>> XYZPawel, 2009-01-15 13:07:17

Ile razy robiłeś osobiście ślepe testy ?

Dudeck

• 5101 / 6072
  • Ekspert
15-01-2009, 13:27
A ja tak sobie czasami dumam - jeden słyszy , drugi nie słyszy różnicy - czy nie można tego zostawić tak jak jest .
Po co ciągnąć te wszystkie waśnie w nieskończoność ?

Bacek

• 2414 / 6100
  • Ekspert
15-01-2009, 13:33
>Po co ciągnąć te wszystkie waśnie w nieskończoność ?
Bo na świecie musi być równość, równouprawnienie i sprawiedliwość. I nawet jak ktoś nie chce to mu i tak go wyrównamy.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

konto_usuniete

• 56 / 5630
  • Użytkownik
15-01-2009, 13:44
>> Dudeck, 2009-01-15 13:27:27
A ja tak sobie czasami dumam - jeden słyszy , drugi nie słyszy różnicy - czy nie można tego zostawić tak jak jest .
Po co ciągnąć te wszystkie waśnie w nieskończoność ?

Cały problem polega na tym, że były już takie propozycje. Niestety Paweł wychodzi z założenia, że audiohobby powinno mieć tylko zakładkę "kolumny" bo tylko tam wg, tego co przeczytał w necie, słychać różnicę. Jeżeli nie będzie reakcji na brednie Pawła to facet ilością i jakością swoich wpisów rozpieprzy to forum. Dlaczego tak sądzę ? Przykład. Opowiedziałem znajomemu audiofilowi, że jest takie forum jak audiohobby, że są ciekawe informacje itp. Pytam go ostatnio "no i... ?" Odpowiedź była krótka (możecie wierzyć lub nie wierzyć) "Nie mam zamiaru czytać tego świra". Zapytałem o kogo chodzi. Jak myślisz Dudeck? Kogo mój kolega miał na myśli ?
Konkludując - Do czasu jak nie będzie tutaj funkcji "ignoruj" pyskówka będzie trwała dalej.

Bacek

• 2414 / 6100
  • Ekspert
15-01-2009, 13:58
>Gustaw, nie byłem osobiście na Marsie, nawet go nie widziałem na niebie, ale przyjmuję, że istnieje.
>Wy natomiast wierzycie w Marsjan, ale nie macie ŻADNYCH dowodów na to. Wy je po prostu widzicie i to Wam wystarcza :))

Widzisz PawelXYZ i taka jest między wami różnica, ty na Marsie nie byłeś a Gustaw słuchał i porównywał wiele konstrukcji.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
15-01-2009, 14:29
Od kiedy tu jesteś to popełnia się wiecej wpisów ale jakość pada na łeb na szyję. Jesteś odpowiedzialny za pierwszy merytoryczny upadek tego forum. Jelśli nie zmienisz postępowania to będzie to także koniec tego forum. Oczywiście się wykpisz, ale dobrze wiesz, że będziesz za to odpowiedzialny.

Arek_50

• 1130 / 6107
  • Ekspert
15-01-2009, 14:33
Ja 34 lata i nie uwazam to za argument .Ty nie wiesz co to jest muzyka.

konto_usuniete

• 56 / 5630
  • Użytkownik
15-01-2009, 14:44
>> XYZPawel, 2009-01-15 14:18:09
Gucio
Ciekawe, czy forum jest bardziej, czy mniej popularne, od kiedy tu jestem ? Może Lancaster nam odpowie ?

Pawle. Teraz zupełnie i do bólu serio. W żadnym momencie (wbrew pozorom) wcale nie miałem ochoty abyś sobie stąd poszedł chociaż miejscami jesteś bardzo, bardzo męczący. Uważam jednak, że twoje niestandardowe spojrzenie jest jednak potrzebne i skłania do myślenia.
Nie zmienia to jednak tego, że sądzę, że wielu od tego forum odstraszasz przez powtarzanie ciągle tego samego i to w wielu miejscach. Co ci, kurczę, szkodzi ograniczyć się np do wątku o ABX czy też wątkach o różnicy w brzmieniu kolumn ? Opisałeś już swoje poglądy wiele razy i zupełnie nie ma sensu wcinać się w inne wątki. W innym przypadku jedyną pomocą będzie funkcja ignoruj. Co do popularności forum to Lanowi chyba nie o to dokładnie chodzi. Zdaje się, że forum ma być wartościowe i różnorodne a nie tylko popularne. Na razie to 90% twoich wpisów i 90% odpowiedzi na nie (w tym moje własne) to bezużyteczna dla forum nawalanka.

konto_usuniete

• 56 / 5630
  • Użytkownik
15-01-2009, 14:50
>> XYZPawel, 2009-01-15 14:18:09
Różnica jest taka, że Gucio ma 25 lat doświadczenia, a ja 28.

Pawle a jakie to ma znacznie ? Jeżeli napiszę tobie , że mam 29 lat doświadczenia, bo tyle czasu faktycznie minęło od momentu jak dostałem swój pierwszy system audio, to czy to coś zmieni ? Taki 25-latek może mieć przecież lepszy słuch i osłuchanie fajnych klocków od starych pierdzieli.

Sabor

• 278 / 5908
  • Zaawansowany użytkownik
15-01-2009, 15:11
Chciałbym tylko nieśmiało wtrącić, że mielimy w gębie te same kluski od dłuższego czasu. Przypomnę, że XYZ został zbanowany na AS nie za poglądy, tylko za chamskie, bezczelne, jawne trollowanie i rozpiepszanie wątków. Zaznaczę też, że tam istnieje "ignoruj", niestety, nie okazało się wystarczająco skuteczne.
Tego trolla nie da się ucywilizować w żaden sposób, jest kompletnie niereformowalny. W tej chwili są dwa wyjścia - forum zostanie sprowadzone do poziomu Pawełka, albo - i to jest drugie wyjście - zdąży się go wcześniej pozbyć. Trzeciej drogi nie ma.

:)

konto_usuniete

• 56 / 5630
  • Użytkownik
15-01-2009, 15:27
>> Sabor, 2009-01-15 15:11:01
- zdąży się go wcześniej pozbyć

Sorry, ale akurat temu jestem zdecydowanie przeciwny.

magus

• 20990 / 6107
  • Ekspert
15-01-2009, 15:30
Panowie,
Kiedy wreszcie zrozumiecie, że trzeba go olać?
Zauważcie jedno - karmią tego trolla nie nowi i niedoświadczeni, ale starzy forumowicze....
Niech sobie gość raz na jakiś czas coś gdzieś napisze bez związku z tematem. Co to komu przeszkadza?
Ogólnie będzie spkój i na temat....
Odszedł 13.10.2016r.