Audiohobby.pl

Anti-Cable

Arek_50

• 1130 / 6106
  • Ekspert
16-03-2009, 02:37
Wlasnie slucham cicho,bardzo cicho  (czasem slychac silnik transportu) "My foollish heart" Jarretta  i  muzyka jest tak energetycznie podana,tak niesamowicie - ze zadzialala tak....jakbym wypil z dziesiec filizanek mocnej kawy naraz.Nie moge spac,skad to adrenalina?To przeciez Oni graja ja tylko slucham.....

lancaster

• Gość
16-03-2009, 12:13
Arek, majstersztyk. Powinieneś pisac recki do gazet :))))
pięć sztuk poproszę ;)

Panowie czym konkretnie jesli chodzi o byudowe różni się NOWY silver AC IC od STAREGO....tzn....poprzedniego ????
Zydelek może jednak byś poddilował ten IC, bo dzięki temu możnaby go wypożyczyć i posłuchac przed zakupem ?
Kwieciste opisy nie zastąpią doswiadczenia.
Pamiętam jak kiedyś miałem kilka Twoich kableków do odsłuchu z czego sieciówka i jeden model IC uwazam bardzo dobre....takie w szarych oplotach przypadły mi akurat mniej do gustu/systemu.....działasz jeszcze w temacie ?
Chętnie bym czegoś z Twoich tajnych laboratoriów posłuchał....i pewnie nie ja jeden :)

Arek_50

• 1130 / 6106
  • Ekspert
16-03-2009, 12:29
Ale niestety to nie tylko druty...to calosc tak brzmi.Tylko wokol sami "niewierni Tomasze".

NVA to jest wzmacniacz na cale zycie ,nie na kilkudniowy odsluch.TDA 1541A tez niczego sobie...

Szalenie wdzieczna "bestia":)

To nie sa "kwieciste" opisy.Moze mamy rozne materialy inne podejscie ale wnioski co do srebra solid core zadziwiajaco sie ..potwierdzaja.I musze stwierdzic ze te grono entuzjastow rosnie.Nie moge sie ..wyrobic:)

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
16-03-2009, 15:43
...może jednak byś poddilował ten IC...
Lancaster-> dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi. Trzeba cierpliwoe poczekać tydzień lub dwa. Chłopaki dostaną swoje IC i zapewne opiszą wrażenia.
Jeśli chodzi o sieciówki to postaram się do świąt W.N przesłać Tobie anty sieciówkę. Najnowszy pomysł, który w fazie testowej zapowiada się bardzo ciekawie.

lancaster

• Gość
16-03-2009, 15:57
Arek, bardzo sie cieszę i gratuluję.

Zydelek, daj znać jak już druciszcze powstanie.
Poprosze o wpisanie mnie w kolejkę odsłuchową....a i znam kilku co pewnie są równie cioekawi :)
Tym razem nie pozyczam, wożę ze sobą i wróci nie draśnięta....no chyba, że zostanie ale to już dogadasz sie z ew. chętnym ;)

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
16-03-2009, 19:14
Zamówiłem Anti IC Hi-Resolution na bulletach miedzianych za 200 $ - ponoć najlepszy drut jaki kiedykolwiek Paul wyciosał ;), jeszcze lepszy ponoć od silvera, który kosztuje 250 $ ze względu na srebrne bullety. Zobaczymy, posłuchamy :)

Adamo D

• 194 / 6045
  • Aktywny użytkownik
20-03-2009, 08:56
Arek_50  - dzięki naszemu koledze z forum - Michałowi - którego serdecznie pozdrawiam - mam na testach kabelek IC NVA - NVA 50cm set SSP (Super Sound Pipe) Interconnect - opiszę to krótko - FENOMENALNY !!! - drive rytm, bas, przestrzeń - MIODZIO !!! - można się przyczepić troszkę do średnicy - ale to jest najlepszy IC - jaki słyszałem - zwłaszcza za tą kaskę
Arku - powiedz mi co warto wziąć do kompletu z głośnikowych ... tylko za dużo kasy nie mam - wersja bi -wire tylko...
Chyba pożyczę od NVA AP70 - Integrę - po tym co pokazał kabelek jestem w szoku
Arku - pomógłbyś w formalnościach?  

Ps. Znów angole mnie zrobili w h..... i sprzedali kolumny ATC - mam pecha jak mam kasę nie ma kolumn jak nie mam ech ...

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
20-03-2009, 10:59
Pytanie w wątku o AC więc odpowiedź może być tylko jedna. Patrz na zdjęcie.

Adamo D

• 194 / 6045
  • Aktywny użytkownik
20-03-2009, 12:21
Mr. Zydelek - jakoś nie miałem okazji posłuchać Anty - kiedyś krótko z systemem sugdena - IC - ale tam nie podłasił - bo ogólnie trochę cd sugdena muliło... a anty tylko to uwidocznił
A masz jakieś głośnikowe  w bi-wire do wypożyczenia ? - za kaucją oczywiście...

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
20-03-2009, 12:44
Niesty nie mam nic.
Może ktoś z obecnie zamawiajacych będzie blisko byś mógł posłuchać. W bi-wire świetnie się sprawdza na bas 10awg a na wysokie 18awg. Puszczenie takich samych przekrojów na bas i wysokie mi osobiście nie bardzo się podobało. Czym cieńszy drut na górze tym lepsza otwartosc, zwiewność i przejrzystość.

mark11

• 356 / 6106
  • Zaawansowany użytkownik
20-03-2009, 13:11
>> zyzio, 2009-03-16 19:14:47
Zyzio ja wziąłem Anti IC Hi-Resolution na bulletach miedzianych i Anti IC Silver na bulletach srebrnych celem porównania, a do porównań dorzucę jeszcze Kondo i ELCO Gold i najlepszy zostanie na dłużej w systemie :) Posłucham czy te nowe Anti są rzeczywiście takie "mocne".
Markus

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
20-03-2009, 13:47
Osobiście nie porównywałem AC z Kondo bezpośrednio.  Ogromnym plusem new Anti Ic-s jest niesamowite oddanie mikro dynamiki. Świetnie się słucha z A-Ic\'s płyt które normalnie na innych kabelkach brzmią płasko i szaro. Nowy IC wyciąga cały plankton. Posłużę się przykładem Boxu Genesis Archive 1967-75. Normalnie mało tych płyt słuchałem, bo realizacji wydawało by się sporo brakowało. Teraz natomiast słucham z taką samą przyjemnością jak współczesnie nagranych płyt. Jest wyraźna stopa, zaznaczony basik, rytm itd. Kabelek działa jak lekarstwo na słabsze realizacje podnosząc ich poziom dzwięku. Przy dobrych realizacjach całe dobro pozostaje. Nic nie jest przerysowywane. Reasumując kabelek pozwala uniezależnić system od jakości realizacji nagrań:). Może to dziwnie brzmi ale tak jest.

Amon

• 26 / 5767
  • Użytkownik
20-03-2009, 13:49
Arek>
Wklej jeśli możesz fotkę tak chwalonego przez ciebie wzmaka NVA, może napiszesz coś więcej o tej konstrukcji?
Jak z dostępnością jego w Polsce?

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
20-03-2009, 13:54
.... i pozostaje tylko słuchanie muzyki, która wciąga i wciąga. Czas się zatrzymuje a my słuchamy, zmieniamy kolejno płyty i znów słuchamy.

Arek_50

• 1130 / 6106
  • Ekspert
20-03-2009, 14:48
NVA nie nie sprzedaje w sklepach swoich wyrobow.Jest to sprzedaz bezposerednio przez producenta przez eBay.uk.Strona w sieci   NVA  Index Frame i tam pod "order" i  dalej "here" jest strona sprzedazy.

Kable NVA to wymog konstrukcji wzmacniaczy ktore nie maja zadnych zabezpieczen w torze i  stad toleruja tylko niskie pojemnosci kabli. Dobrze wspolpracuja z rezystancja-nawet z wysoka.Glosnikowe to wariacje podstawowego LS 1 -7 zyl sc ,czyli nastepne 14 zyl,24 itd .Opis na stronie.

Kable ktore ja robie powstaly wlasnie w wyniku rozmow z konstruktorem .Poleca  on wlasnie taka budowe kabli i srebro jako najlepsze rozwiazanie.

Pomoc  moge oczywiscie.

Wzmacniacze polecam w watku na audiostereo "Nie kupujcie nudnych wzmacniaczy...Tam sa zdjecia i opisy.