>> fallow, 2009-11-12 15:36:23
Czyli ktos kto lubi prezentacje HD800/K701 czy takze DT880 Pro (bo kilka dni temu, kiedy sluchalem ich na najlepszym jak do tej pory wzmaku jaki pod nie mialem przymennosc - Moonlight V6 - zagraly balansem tonalnym zblizonym do tego co ja mam teraz u siebie na HD800) tak jak ja, powinien na to spojrzec tak: Jezeli fan Grado, chwali HE5 - i uwaza, ze na bank sa lepsze niz HD800. W takim razie wyraznie blizej im do Grado, wiec...beda mi zdecydowanie mniej pasowac niz HD800/K701/DT 880 :))
Fallow, tu sie mylisz znacznie. To nie oznacza nic tak naprawde. Barwa, scena, prezentacja jest i bedzie inna w ortho zawsze, a to ze maja te same szczegoly co grado i do tego swietnie podane bez wyostrzen to inna rzecz i zaleta zarazem.
Michał, tak jak powyzej, RE5 sa tak samo rozdzielcze jak grado rs1 i do tego maja barwe ortho. Nie ma tu nic wspolnego z sygnatura brzmienia. Jest poprostu rozdzielcza a zarazem smooth.
Tematem sie interesuje od dawna i poprostu wiem co ludzie o RE5 pisali od poczatku:
Dla niektorych przestrzen lepsza i bardziej poprawna niz w hd800, szczegoly i lekkosc ich podania wzorowa, a do tego plastycznosc brzmienia, na koniec czesto wszyscy co ich sluchali mowili ze to jedne z najbardziej wyrownanych brzmieniowo sluchawek i do tego ze swietnym basem.