>> szwagiero, 2009-11-11 22:52:57
Ja czekam na możliwość posłuchania Fostexów... :))
Co do modowania absolutnego top\'u to czemu nie? Intuos też chyba co nieco kombinował z YH-1000, ale na czym stanęło ostatecznie to nie wiem.
stanęło na tym ze wrocilem do oryginalu....jedynie kabel zmienilem. Podejrzewam ze bede im wierny do konca. Oczywiscie lcd2 i re5 to swego rodzaju top, zaluje natomiast ze yamaha nie korzysta z nowych magnesow i nie kontynuje lini ortho, to bylby przeciez hit!
No ale zejdzmy na ziemie, wszystko tu idzie w strone badziewia, a firmy posaidajace zaplecze by czynic produkty dobre i swietne wykorzystuje owe mozliwosci to robienia zeczy slabych dajacych pozor dobrych.
Od dawna juz pieniadze i ich tak naprawde psia wartosc nie zepsuly tak wiele ludzi, a co za tym idzie firm. Manufaktury są holendarnie drogie, i do tego malo dostepne nawet do przetestowania.
fallow,
napewno k1000 to legenda, jedna z wielu, a moze niewielu. uwazma jednak ze jest moment kiedy konczą sie sluchawki a zaczynaja glosniki i jest to wyrazna granica. Oczywiscie sa urzadzenia ktore czynią cuda, doslownie, ale o tym juz nie dlugo;) powiem tylko ze jest mozliwosc stworzenia dzieki procesorowi takiej symulacji fal odbitych w pomieszczeniu ze da sie wykreowac w sluchawkach przestrzen glosnikow w danym pokoju bez koniecznosci nagran biauralnych. Chodzi o to ze przychodzi sie ze swoimi sluchawkami np do studia, urzadzenie robi obmiar odsluchu w miejscu gdzie siedzimy-tzw slodki srodek- a potem w domu kazde nagranie slychac na sluhcawkach jakbysmy siedzieli np w tym studiu. Zainteresowalem sie tym ostatnio bo nagle okazuje sie ze k1000 spada z piedestalu przestrzeni ;) Czytalem o gosciu uzywającego systemu sr007 do tego procesora i byl tak wgniecony w fotel kiedy facet w studiu powiedzial mu ze wylaczyl glosniki a muza szla tylko przez jego sluchawki, bo on ciagle myslal ze grają glosniki... Facet poswiecil kawal czasu by zwiedzic wiekszosc dobrych studii nagraniowych....
Wracając do ortho to poprostu maja to cos, i nie wiem czy mozna tu je porównywac na zasadzie blondynka brunetka, bo w tym przypadku te kobitki są z innych planet;)