>> Brestinder, 2009-09-29 18:05:52
>Tak poza tematem wstawiania linków, ztuningowalem swoje Echo TDS-16, do wytlumienia dorzucilem jeszcze wacik kosmetyxczny i zrecablowalem je kablem klotz my206, kabelek bardzo je rozjasnił, scena jest zadziwiajaco duza jak na ortho moim zdaniem, graja naprawde przyjemnie... w kolejnosci co teraz bede robic to musze pojsc kupic patafix\'a ze 2 paczki odrazu, wyloze nim muszle, wyszczelnie ją i jeszcze przykleje przetworniki nim.
Ja po ostatnich diświadczeniach mogę powiedzieć że klotz my206 nie jest najlepszy, nne kable jeszcze trochę odsłaniają i góry i dołu. Doświadczyłem tego na interkonektach, np Conducfil 8030. Kupiłem też ostatnio Cordial CPK 220 który b. chwalą do reklablowania CAL! ale jeszcze nie spróbowałem.
Co do zmian w słuchawkach to najczęściej nadmierne tłumienie filcami/bawełną zabiera scenę, lepiej najpierw sam patafix wypróbować - stłumi brzęczenie plastiku obudowy i uszczelnienie drivera tym patafixem pozytywnie wpłynie na odtwarzanie basu, będzie bardziej sprężysty i wcale nie mniejszy.
Te TDS-y są ponoć wzorowane na Sansui SS-100 a więc otwarta konstrukcja... więc sugeruję najpierw tylko patafix by ich nie zamknąć zbytnio.
Pozdrawiam