>> krisio06, 2009-08-13 14:29:07
>Tomku, na Wkiphonii napisałeś, że twj mod daje YH100 dźwięk 90% z 100% tego co okazują YH1000. Czy mógłbyś >to trochę bliżej zobrazować? :)
Byłem u kolegi Intuosa w weekend, porównywałem krótko (bo większość czasu słuchaliśmy systemu kolumnowego z tasowaniem wzmakami i cd:) YH-100 (moje) do jego YH-1000. Powiem to tak, jak dla mnie po włożeniu YH-1000 na głowę pierwsze co się rzuca w uszy, to jakby kolejna cienka zasłonka gdzieś znikała, dźwięk jest czystszy, dokładniejszy i dostaje oddechu, scena nabiera kolejnego wymiaru, ale żeby dokładniej go ocenić, trzeba wsłuchać się dłużej, bo to akurat są niuanse mało słyszalne tak od razu, całe pasmo jest ponadto bardzo spójne. W brzmieniu YH-1000 nic nie brakuje ani nic nie przeszkadza i ja myślę, że mod Tomka po prostu idzie w stronę YH-1000 (czyli ideału ortho posiadanego przez Tomka) i jest to naturalna zmiana. W stosunku do stockowych YH-100 ten mod + rekabling odpowiednim kablem dają bardzo dużo, dla mnie to jest klasa do góry, te zabiegi jakby "odkorkowują" ich brzmienie.
Pozdrawiam,