>> aallen, 2012-02-21 19:38:54
>Powiem tak ja mam inne zdanie na temat przestrzeni. Wiele osób słownictwem wg. mnie przekłamuje to pojęcie. >Fizycznie przestrzeni nie da się zwiększyć. Da się ją jedynie inaczej poukładać przez co dla wielu osób wydaje się to >większą przestrzenią.
>Jeśli ci o to chodzi powiem tak, nie wiem.
>Trudno mi przyrównać, bo nie słyszałem.
W wypadku tamtego wzmacniacza byla tylko minimalnie wieksza (nadal gralo blisko glowy) za to miala swietna holografie - lokalizacja instrumentow byla perfekcyjna. Niestety nic z posiadanych przeze mnie wzmacniaczy (wlacznie z EF5) nie zblizylo sie nawet do tamtego wzmacniacza
>Po przypięciu do samego HDP, dźwięk faktycznie się odchudził i "powiększył" ale kosztem owego odchudzenia. >Wniosek taki że potrzebują one przede wszystkim sporo mocy :)
Mocy potrzebuja na pewno ale nie demonizowalbym ich apetytu - klon lehmana na high gain radzil sobie z nimi bez najmniejszych problemow
>A powiedz mi słuchasz na skórzanych padach czy welurowych i najważniejsze jak porównasz je do Audeze ?
Slucham na welurach - skorzane sa jak dla mnie zbyt niewygodne zeby ich uzywac do dluzszych odsluchow. Co do porownania do Audeze to niestety nie mialem okazji sluchac ich jednoczesnie (a moze raczej z niej nie skorzystalem) ale z tego co pamietam to LCD2 graly troche cieplej i z lepiej teksturowanym basem. Nie byla to wielka roznica ale wokale i fortepian podobaly mi sie bardziej na Audeze - za to smyczki na HE 5 LE. HE6 maja bas blizszy LCD2 ale jak dla mnie roznica w cenie nie uzasadnia roznicy w jakosci