Aasat, masz rację to obszar SR-007 i jeśli będą grały na podobnym poziomie nie ma co rwać włosów z głowy. Jednak ciekaw jestem jak wyglądała by cena elektrostatów poziomu (brzmienie + proces technologiczny) omeg w wykonaniu Audeze ;). Nawet nie chcę zgadywać.
Fallow (chyba dzisiaj mam dobry dzień :D ) też masz rację. Dobra luksusowe praktycznie nie są wrażliwe na koniunkturę na rynku. Ale pozostaje pytanie ile z tego docelowego klienta jest rzeczywiście bogate i wyda kolejne tysie na nowe modele a ile już się spięło by nabyć LCD2. No chyba, że tu chodzi o zagarnięcie uwagi klienta wyżej pozycjonowanego niż ci dotychczasowi... czyli snoba (w znaczeniu ekonomicznym - efekt snoba) który popatrzy i powie "no to już nie jest \'tanie mieso\' więc sobie sprawię, nie będzie wstydu".
Pomimo faktu, że kibicuję tej firmie od samego począku, kiedy jeszcze wkładali b. dobre drivery w kupowane hurtem plastikowe obudowy coraz bardziej mnie zniechęcają. Ale co tam ;) jeśli mnie nos i historia ortho nie myli skończy się albo na tym że LCD3 będą rzeczywiście wyraźnie lepsze albo kiedyś będą rozchwytywać LCD2 rev1 jako te najlepsze. W jednym przypadku bym podkulił ogon i odszczekał wszystko - jeśli nowy driver jest konstrukcji jak w yamahah, ze spiralnymi ścieżkami i odpowiednio pofalowany promieniście... to byłby w ich wykonaniu z definicji duży krok do przodu.