Ortho to temat ciekawy lecz jak łatwo zauważyć powszechnie niedostępny; są legendy lecz na 1000 osób, które o nich pisze słyszała 1; na naszym forum ten współczynnik jest zdecydowanie wyższy i dobrze.
Gdyby kształt fali dźwiękowej miał znaczenie decydujące to HD 800 byłyby najlepszymi słuchawkami na świecie (włączając elektrostaty i orthodynamiki) ... może i są z tym, ze wielu z nas inne, nawet inne dynamiki podobają się bardziej.
Podobnie jest z wieloma innymi "rzeczami" w życiu; naukowcy udowadniają najdziwniejsze rzeczy a ludzie później dorabiają do tego ideologię. Co do prac doktorskich, pracuję nad własną i uwierz mi jesli w pracy jest do udowodnienia twierdzenie, że "X jest cudem" świadomy autor może udowodnić, że nim jest bądź udowodnić, że nim nie jest - co tylko zechce opiekun naukowy; jest tak bowiem nie ma idealnych rozwiązań (technicznych, prawnych, jakichkolwiek). Zatem to, ze ktoś napisał doktorat o YH1K w żaden sposób nie potwierdza, że są wyjątkowe.
Nie twierdzę przy tym, ze nie są - jak wiesz nie dane było mi ich słyszeć jednak od jakiegoś czasu nie szukam nirwany. Zapewne da się lepiej niż moje D7000 z Meierami jednak jest to dla mnie już ten poziom, gdzie słuchanie muzyki sprawia niesamowitą przyjemność. Czas zajmuje mi teraz słuchanie i poszukiwanie muzyki.
Chciałbym poznawać topowe technologie, chciałbym usłyszeć Orfeusza i yh1K, dla zaspokojenia ciekawości.
Reasumując mój chaotyczny wywód - można udowodnić że dana technologia jest dobra i można udowodnić, ze jest zła; nie decyduje to jednak o wartości produktu dla końcowego usera bowiem każdy z nas ma inne potrzeby i przekonania. Szanujmy swoje poglądy a forum traktujmy nie jak pole walki a miejsce gdzie możemy poszerzać swoje horyzonty.
Krucjaty są mocno przereklamowane :)