>> aasat, 2009-04-03 09:12:32
>Nie są one najwygodniejsze, po 30 minutach już bolą małżowiny.
Na prawdę? Są trochę ciężkie (szczególnie po modzie) to fakt, ale ja na komfort specjalnie nie narzekam.
>Cieżko jest porównywać je do AKG k340, bo to inna szkoła grania, są to też słuchawki zamknięte, więc bardziej >mogę je porównywać do Pioneer Monitor 10.
Skoro tak mówisz... :)
Porównałeś je i tak do K340 - góra w nich jest faktycznie dobra, rzekłbym bardziej gładka niż w Yamahah, AKG to są fajne słuchawki ale jeszcze bardziej specyficzne niż Yamahy i według mnie do jeszcze "węższych" zastosowań jeśli chodzi o gatunki muzyczne. Przede wszystkim przynajmniej w Twoim modelu aasat mimo wszystko kiepsko jest z basem, może ta wersja "bass heavy" jest lepsza, bo tutaj jest go niedostatek. Cały charakter grania to lekkość i zwiewność i jest to przeciwieństwo Yamahy, gdzie dla mnie jednym z bardziej istotnych czynników jest wypełnienie i masa... co kto lubi. Wygrzej je dobrze bo jestem pewien, że ten anglik tego nie zrobił, a ten kabel trzeba wygrzać!
Pozdrawiam,
---------------------------------------
wyprzedaż kolekcji rosyjskich słuchawek orthodynamicznych - Echo TDS-16, Echo H16 oraz Elektronika TDS-5.