Audiohobby.pl

Ostatnio obejrzane.

nsk

• 549 / 5232
  • Ekspert
10-03-2012, 01:19
Dr. Strosmajer - konkrety z czym się nie zgadzasz

domzz - nie wiem czy dobrze odczytuję twoje pierwsze zdanie, ale ja młody jestem jak na to forum, kino niestety, ale zmieniło się na gorsze, nie twierdzę, że nie kręcą już dobrych filmów, ale generalnie to słabo jest. Studia filmowe wychodzą na tym na plus, bo ludzie ogółem preferują gorsze filmy, ale ewidentnie scenariusz olewa się ciepłym moczem w Hollywood w dzisiejszych czasach. Zresztą takie czasy nadeszły w większości w życiu, kapitalizm swoje robi :). A zanim odniosę się do konkretnych filmów to tylko napiszę, że ja właśnie tak oceniam filmy/seriale, poprzez ocenę scenariusza. Już po 5 minutach wiem czy film to coś wyjątkowego czy odgrzewany kotlet albo kicha. W tej chwili seriale biją na głowę filmy dlatego, że scenarzysta to medium telewizyjne, reżyser medium filmowe. Jest tylko kilku scenarzystów, którzy nie chcą chłopcami na posyłki i mają coś do powiedzenia jak przykładowo Aaron Sorkin, ale to można takich policzyć na palcach dwóch rąk.

Rzeź została stworzona na podstawie sztuki teatralnej, gdzie grały duże nazwiska. Oczywiście musieli zmienić aktorów na jeszcze większe gwiazdy ;) i moim zdaniem przeniesienie sztuki teatralnej im nie wyszło. To co Rzeź próbowała dokonać o wiele lepiej wyszło HBO i ich serialowi In Treatment, polecam obejrzeć, to jest trzymanie w napięciu, a nie to... Trochę dużo czasu zejdzie, ale warto, obsada też solidna, Gabriel Byrne, Dianne Wiest itd.

Widziałeś Tintina? Jestem śmiertelnie poważny, obadaj :). Na zachętę
.

The Descendants to nie jest ewolucja, tak się już dawno filmy kręciło. Ewolucję to masz przykładowo w serialach, gdzie fabuła jest liniowa i losy bohaterów są prowadzone przez te kilkadziesiąt odcinków, kiedyś to telewizja była wyłącznie jednoodcinkowa, teraz już się zmieniło. Film skupili na bohaterach czyli tak jak się powinno robić + oprawili to klimatem Hawajów. Tak te widoki na ciebie podziałały, że uważasz to za ewolucję :)? Jak nakręcą film w innym miejscu geograficznym to też będzie ewolucja?

The Artist jeszcze nie widziałem, ale to jest pewnie tzw. "classic Harvey", pewnie dobry film ;).

The Help to jest po prostu kolejna próba ukazanie problemu rasizmu po hollywoodzku, śmiać mi się chce jak to oglądam, daj pan spokój. Jakiś urok w tym jest, niektórych nawet poruszy, mnie już dawno przestało.

domzz, może to zabrzmi trochę niemiło z mojej strony, ale wyczuwam w postach jak z kimś gadam "najwybredniejszych z wybrednych maniaków kina", uwierz mi, nie jesteś jednym z nich tak jak i ja :).

• Gość
10-03-2012, 12:44
J. Edgar* - omijać z daleka, kolejny przeciętny film Eastwooda, złota malina dla Leo, który został źle dobrany do roli

A to szkoda. Ostrzyłem sobie sztuczna szczękę na ten film.

Był kiedyś dobry film o Hoffie i Nixon, Stone\'a z Hopkinsem. Ostatnio oglądałem "The Kennedys" - bez fajerwerków, ale nienajgorszy.

Anonymousa obejrze, bo mam wielką slabość do filmów kostiumowych.

Teraz jest festiwal odnowionych Belmondów - a ja czekam z nadzieją na Jeana Gabina i Delona - Le cercle rouge itp.

TP Kultura serwuje doskonałe kino skandynawskie (w zasadzie szwedzkie) z przed IIWŚ - palce lizać

• Gość
13-03-2012, 23:00
Baby Są Jakieś Inne 2011 - Koterski.

Manifest antyfeministyczny, cała akcja filmu toczy się w... samochodzie. Gra dwóch aktorów, bo na tylnym siedzeniu musiał zmieścic się reżyser z kamerzystą.

Najlepiej zapamiętałem, tu cytuję "Chcesz, żeby twoja kobieta krzyczała jeszcze po stosunku? - Nooo! - To wytrzyj chuja w firankę."

Polskie kino ma się coraz lepiej.

Haka

• 3000 / 5550
  • Ekspert
13-03-2012, 23:18
>Najlepiej zapamiętałem, tu cytuję "Chcesz, żeby twoja kobieta krzyczała jeszcze po stosunku? - Nooo! - To wytrzyj chuja w firankę."

Albo to ( z pamięci, więc może nie być dokładnie ) :

" wracasz zjebany z pracy, a ona od wejścia pe pe pe pe pe pe ... jakby chciała ci włożyć pod dekiel całą historię z pracy, zanim uporasz się z drugim kapciem ".

lancaster

• Gość
04-04-2012, 13:54
Idy marcowe

Spis drani (The Hit List)

Pierwszy fajny bez zastrzeżeń, drugi ...lubię Denzela (tu dla odmiany jest "zły"), film sensacyjny w stylu amerykańskim,  obejrzałem do  końca :-)

Cypis

• 2479 / 5401
  • Ekspert
27-04-2012, 10:06
Nie widziałem wcześniej. Wczoraj w "Kocham kino" - Once.

http://www.filmweb.pl/Once

Polecam. Świetny film ze świetną muzyką.

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

• Gość
31-05-2012, 13:28
Filmy, na które absolutnie nie warto tracić czasu

Człowiek na krawędzi / Man on a Ledge (2012)

Powrót zła / Mother\'s Day (2010)

Kontrabanda / Contraband (2012)

Les Lyonnais / A Gang Story (2011)

Brudny glina / Rampart (2011)

Colombiana (2011)

• Gość
31-05-2012, 13:48
To musi być świetny film - zapewne nowe oblicze historii USA

atmeg

• 1202 / 5226
  • Ekspert
05-08-2012, 00:13

domzz

• 1113 / 6179
  • Ekspert
21-09-2012, 00:29
"Jesteś Bogiem"

Widziałem premierowo w Katowicach.
Wiem, że agresywna promocja tego filmu może być nieco irytująca, ale bez dwóch zdań jest to jeden z najlepszych filmów, jaki powstał w Poslce. Nie boję się tego powiedzieć, bo naprawdę jest aż tak dobrze. Polecam zobaczyć w kinie, bo wrażenie jest niesamowite.

Vinyloid

• 2470 / 5477
  • Ekspert
30-10-2012, 13:53
Polecam na jesienne wieczory:

Stan Gry / State Of Play (2009)
W chmurach / Up In The Air (2009)
Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj / In Bruges (2008)

I trochę (niekonwencjonalnego ?) SF :

Moon / Moon (2009)
Dystrykt 9 / District 9 (2009)
Czwarty Stopień / The Fourth Kind (2009)

domzz

• 1113 / 6179
  • Ekspert
01-11-2012, 15:00
@Vinyloid, z niekonwencjonalnego SciFi polecam Ci "Monsters" z 2010 r.

http://youtu.be/V_-gL3U1T5Y

Dj

• 1088 / 5037
  • Ekspert
01-11-2012, 15:39
Grantolino jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem, lektor jest świetny, teksty... no po prostu super film ma bardzo przejmujący koniec.
Film opowiada o losach Polaczka "Kowalskiego" w Ameryce

lancaster

• Gość
05-11-2012, 00:25
Ted - jedna z fajniejszych komedii jakie oglądałem.

Cashlack koniecznie obejrzyj początek !:-)